Bugun...



Ağrı halkı seçilen vekillerden ne bekliyor?

2023 seçimlerinin kesin sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte siyasiler görevlerine başladı. Ağrı halkı seçilen siyasilerden beklentilerini anlattı.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 00:03

Ağrı halkı seçilen vekillerden ne bekliyor?

28. Dönem Milletvekilliği ve 13. Cumhurbaşkanlığı için vatandaşlar tercihini yaparak seçimi gerçekleştirdi.

Yapılan seçimle, bazı eski siyasetçilerle birlikte meclise giren yeni parti temsilcileri ve milletvekilleri de oldu.

Vatandaşlar yaptıkları tercihlerle seçtikleri vekil ve siyasetçilerden beklentilerini İLKHA mikrofonlarına anlattı.

Ağrı halkı hükümet ve siyasetçilerden bir an önce ekonomik refahın artırılması ve verilen seçim vaatlerinin yerine getirilmesini bekliyor.

"Rabbim ülkemiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin"

Serbest piyasa olayının bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirten Ayakkabı Tamirci Esnafı Nursait Yılmaz, "Hayırlısıyla kazasız, belalısız atlattık seçimi, rabbim ülkemiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin inşallah. Ben bir sanatkâr olarak, bu serbest piyasa olayını, insanların yalan yanlış ve orantısız zam yapmalarını, fiyatları abartıp kendilerine göre fiyat belirlemelerinin önlenmesi ve devletin bir an önce buna el atması lazım diye düşünüyorum, buna bir dur denilmesi lazım artık. Mesela biz malzeme aldığımızda, malzemeci geldiğinde her defasında farklı bir fiyatla geliyor, biz de müşteriye karşı utanıyoruz, bu şekilde fiyat artırmaya. Bu durumun da hükümet açısından çok kaybı oldu. Kabine de değişecekmiş, inşallah o da memleket için hayırlı olur. Tabi umutluyuz, cumhurbaşkanımız bazı sözler de verdi, inşallah yapacağına da inanıyoruz. Allah’ın izniyle daha güzel olacak." şeklinde konuştu.

Seçimlerin yaşanan ekonomik sıkıntılara yansıması ve bu sorunların giderilmesi gerektiğini söyleyen İrfan Gürtekin, "Hayırlısıyla seçimi atlattık. Bundan sonra temennimiz o dur ki, ekonomik olarak insanlara yansıması, bu pahalılığın kalkması, bulunan doğal gaz be petrolün insanlara yansıması. İnsanlar artık alışveriş yapmaktan zorlanıyor, geçim sıkıntısı var, temennimiz o dur ki, bu piyasaya yansıması, insanların rahatlaması." İfadelerini kullandı.

"Hayırlısıyla çok büyük bir seçimi atlattık"

Zamların önüne geçilmesi gerektiğine ve tarım üreticilerine gereken desteğin verilmesine dikkat çeken bir diğer esnaf Burhan Geçgel, "Hayırlısıyla çok büyük bir seçimi atlattık. Geçim son zamanlarda çok zor olmuş, benim iki tane işyerim var, geçim zorluğundan, gelir olmadığından eleman dahi çalıştıramıyorum. Biz bu mağazalarda bir ürünü sattığımızda kar ettiğimiz düşünüyoruz ama gidip üzerine para koyup alıyoruz. Bu pahalılık nereye kadar devam edecek, buna bir dur denilmesi lazım. Dün akşam haberlerini izlerken yine yüzde 5, yüzde 6 zam, bu nasıl olacak? Kesinlikle artık bu zamların önünün tutulması lazım. Devletimizin çiftçilere yönelik, üretime büyük katkı sağlaması lazım bence. Üretim konusunda Türkiye’nin yapamayacağı hiçbir şey yoktur ama imkanlar el vermediği için bu üretici üretim yapamıyor." ifadelerine yer verdi.

"Eğitim seviyemiz daha güzel olsun, yaşam şartlarımız daha güzel olsun."

Eğitim alanında yeniliklerin yapılması gerektiğini belirten Samet Oğur ise "Ağrı’da bence eğitim güzelleştirilmeli, sahalar, statlar yapılmalı, işte Ağrı güzelleştirilmeli, geliştirilmeli. Eğitim seviyemiz daha güzel olsun, yaşam şartlarımız daha güzel olsun." dedi.




Bu haber 550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI