Depreme dayanıklı değil diye yıkılan eski Göğüs Hastalıkları Hastanesinin molozları mikrop saçıyor.
Seyfettin EKEN
Diyarbakır Hastaneler Kompleksi arasında bulunan eski Göğüs Hastanesi’nin depreme dayanıklı değil diyerek 4 yıl önce yıkılmasından sonra ortaya çıkan görüntüler Diyarbakır’a yakışmıyor.
Konunun hassasiyetini bildikleri için soruna doktorluk mesleğinden gelen bir belediye başkanının çözüm bulabileceğini belirten hastane yönetimi şu şekilde konuştu; “Yıllardır, bu molozlar burada. Geçmişte belediye başkanlarına şikâyette bulunduk. En son 31 Mart yerel seçimlerinden önce kayyum olarak görev yapan belediye başkan vekili Cumali Atilla’dan bu konuda talepte bulunduk, ancak seçimden sonra sorunu çözeceğini söyledi. Şimdi seçim bitti ama hala molozlar buradadır. Bizim poliklinikler oraya taşındı. Vatandaşlar, kışın o molozların içinden geçmek zorunda kalıyor. Yağmur yağdığında çamura saplanan vatandaşlarımız bize şikâyette bulunuyorlar. Orası Sağlık Müdürlüğüne ait bir binadır. Yeni seçilen ve kendisi de doktor olan Belediye Eşbaşkanımız Dr. Selçuk Mızraklı’dan bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”
“DİYARBAKIR SAHİPSİZDİR SÖZÜNÜN KANITIDIR”
Yeni seçilen Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Dr. Selçuk Mızraklı’dan molozların kaldırılarak yerine yeşil alan yapılmasını isteyen vatandaşlar ise şunları söyledi; “4 yıl önce depreme dayanıklı değil diye yıkılan eski Göğüs Hastanesi’nin yerinde bulunan molozlar, adeta mikrop saçıyor. Her gün binlerce vatandaşın şifa bulmak amacıyla gittiği hastaneler, molozların yaydığı mikroplardan dolayı tehlike saçıyor. Orada bulunan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi, eski Askeri Hastane, Sağlığın başı olarak bilinen Sağlık İl Müdürlüğü’nün burnunun ucunda yıllardır bekleyen bu molozlar, adeta ‘Diyarbakır Sahipsizdir’ sözünün kanıtıdır. Yıkılan hastanenin molozlarını şimdiye kadar gelen yönetimler ile valilik kaldırmadı. Yeni seçilen HDP’li Eşbaşkan Dr. Selçuk Mızraklı’dan daha önce görev yaptığı hastanenin karşısında bulunan ve hoş olmayan görüntülerin oluşmasına sebebiyet veren bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılmasını ve yıkılan hastanenin yerine yeşil alan yaparak hastaların nefes alacağı bir mekana çevirmesini talep ediyoruz.”