Bugun...



CHP’den, Diyarbakır AK Parti İl Başkanına kınama

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın aylık basın toplantılarında Cumhuriyet Halk Partisini ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alıp kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ifade ederek Aydın’ı kınadıklarını açıkladı

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2021 00:05

CHP’den, Diyarbakır AK Parti İl Başkanına kınama

CHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafında yapılan yazılı açıklamada, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın’ın, Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” çağrısına ilişkin; “HDP önündeki anneler ve Yasin Börü’nün ailesiyle yüzünüz varsa buyurun helalleşin ” cevabına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, CHP’nin; HDP önündeki anneler ve Yasin Börü’nün ailesiyle ilgili herhangi bir sorunun olmadığı vurgulanarak;   “AKP il Başkanı düzenlediği aylık basın toplantılarında sözde yaptıkları hizmetleri değerlendirmesi gerekirken, basını ve kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışarak her seferinde Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili yersiz beyanlarda bulunmasını şiddetli bir şekilde kınadığımızı belirtmek mecburi bir hal almıştır” denildi.

DİNDAR HALKIMIZLA ARAMIZA SET ÇEKMEK İSTEYENLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Aydın’ın Diyarbakır’da CHP yükselişinde rahatsızlık duyduğu belirtilen açıklamada; “Neredeyse her toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında olmayan ve nerdeyse tamamı yalan ve iftiralardan oluşan bazı söylemleri ısrarla dile getirmeye çalışması, tamamen AKP’nin Diyarbakır’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişinden duyduğu rahatsızlık ve kendine rakip olarak görmesinden kaynaklanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Diyarbakır’da yaptığı çalışmalar ve halka daha çok dokunmasından, halka yakınlaşmasından halkla iç içe olmasından dolayı oluşan bu rahatsızlığı daha ileri seviyeye daha çok çalışarak taşıyacağımızı tekrar belirtmek istiyoruz. AKP il başkanının dile getirdiği ve özellikle bu güne kadar dindar olan halkımız ile Cumhuriyet Halk Partisi arasında hiçbir zaman sorun olmamıştır. Bundan sonra da bu kurgudan ibaret oyunları sürekli bir şekilde dillendirerek dindar halkımız ile bizim aramıza set çekmeye çalışanlara fırsat vermeyeceğimizi tekraren altını çiziyoruz. ” ifadelerine yer verildi.

“CHP, HER ZAMAN HALKTAN YANA TAVIR SERGİLEMİŞTİR”

Aydın’ın, CHP’yi iktidar olarak görmesinde kaynaklı CHP’ye yüklendiği belirtilen açıklamada;  “AKP il başkanı devam eden açıklamasında daha büyük hezeyanlarda bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi’ni helalleşme çağrısında bulunma adı altında HDP önündeki anneler ve Yasin Börü’yü de katarak devam etmiştir. Halkımız tarafından da bilindiği üzere Cumhuriyet Halk Partisinin HDP’nin önündeki anneler ve Yasin Börü’nun ailesi ile ilgili bir sıkıntısı olmamış, her zaman haktan yana tavır sergilemiştir. AKP il başkanının CHP’yi bu şekilde suçlamaya kalkması tamamen suçluluk ve tükenmişlik psikolojisinden kaynaklanıyor. Allah bilir AKP’li başkan, her gece rüyasında CHP’nin iktidar olduğunu görüyordur. Yoksa bu kadar çok CHP’ye atıp tutmasının başka bir açıklaması olamaz. Ona tavsiyemiz bir an önce girdiği rüyadan uyanması ve tenceresi kaynayamayan vatandaşın sorunlarını çözmek için harekete geçmesidir” denildi.

NE OLMUŞTU:

29 Kasım tarihinde AK Parti İl Başkanlığında aylık basın toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Şerif Aydın, Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” sözüne ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı;  “CHP’nin gelip bu topraklarda helalleşmesini bizde sabırsızlıkla bekliyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu’na buradan çağrıda bulunuyoruz, Diyarbakır’a gelin, Yasin Börü’nün ailesiyle, Tunceli ve Zilan katliamı mağdurlarının ailesiyle, Diyarbakır anneleriyle, burada sizin desteğinizle hareket eden insanların sebep olduğu hendek ve çukurlarla evleri yıkılan, kış günü şehirden uzak kalan evlerinden atılan gariban fakir fukara ile bu bölgede kapattığınız Kur’an kurslarının mağdurlarıyla, Dicle Üniversitesinde başörtüsünden dolayı okuyamayan benim sınıf arkadaşlarımla, Dürümlü katliamındaki 40 vatandaşın tonlarca bomba patlama sonucu parçalanan vücutlarının bir torbaya tek sığmasına sebep olduğunuz o garibanlarla, Silvan’da Fırat Sımpil’nin anne ve babası, Bismil’de Elif Şimşek’in anne ve babasıyla yüzünüz varsa buyurun helalleşin”




Bu haber 325 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI