Bugun...



Dicle Üniversitesinde 2 günlük çadır nöbeti başlatıldı

Dicle Üniversitesinde bir araya gelen öğrenci toplulukları, Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekmek amacıyla bugün ve yarın için üniversite yerleşkesinde çadır nöbeti programı düzenliyor.

facebook-paylas
Tarih: 16-05-2024 16:48

Dicle Üniversitesinde 2 günlük çadır nöbeti başlatıldı

 

 

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde farklı alanlarda çeşitli faaliyetler yürüten öğrenci toplulukları, işgal rejimi tarafından 7 ayı aşkın süredir Gazze'de devam eden soykırıma dikkat çekmek ve Mescid-i Aksa davasını gündemde tutmak amacıyla bir dizi program düzenledi.

"Kampüs İntifadası" sloganıyla başlatılan çadır nöbeti etkinliğinde ilahi ve ezgilerin seslendirilmesi, yürüyüş, basın açıklaması gibi çeşitli aktivitelerin yer alacağı program bugün öğle saatlerinde başladı.

Düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Bilge Gençlik Kulübü Başkanı Mehmet Çakır, gerçekleştirilen programdaki gayelerinin Gazze'de devam eden katliama dikkat çekmek olduğunu belirterek tüm üniversite öğrencilerini programlarına davet etti.

Programın amacı hakkında bilgi veren Çakır, "Bilindiği üzere 7 ekimden beri şımarık israilin soykırımı sonlandırmaması üzerine burada bir eylem yapacağız. Orada savaş yok, soykırım var; hayat, eğitim ve sağlık durmuş. Bizler de bir an önce bunun bitmesi için çadır eylemi yapacağız." dedi.

Tertiplenen çadır eylemi programının içeriğine ilişkin bilgi paylaşan Çakır, "Bugün Grup Yürüyüş ezgileriyle bizlere eşlik edecek. Yarın da inşallah Cuma namazı sonrası yürüyüşümüz olacak. İki günlük böyle bir çadır eylemi yapıyoruz. Umulur ki sesimiz biraz daha gür çıksın, devletler ve ülkeler buna bir tepki versin. Allah'tan temennimiz bir an önce bu zulmün bitmesidir. Bizler de tavrımızı belli edip duruşumuzu sergiliyoruz. Etkinliğimize öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 546 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI