Bugun...



HDP AİHM KARARINDAN MEMNUN

Meclis’te gerçekleştirilen Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AİHM,...

facebook-paylas
Tarih: 21-11-2018 06:38

HDP AİHM KARARINDAN MEMNUN

Meclis'te gerçekleştirilen Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “AİHM, sevgili Selahattin Demirtaş’ın kararını lehte sonuçlanmak üzere açıkladı. Bu karardan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ve sevinci paylaşmak istiyoruz” dedi

Sabri GÜZELGÜN

DİYARBAKIR - HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Meclis'te gerçekleştirilen Parlamento Kadın Grubu toplantısında konuştu.

Buldan, “AİHM, sevgili Selahattin Demirtaş’ın kararını lehte sonuçlanmak üzere açıkladı. Bu karardan dolayı duyduğumuz memnuniyeti ve sevinci tüm sizler aracılığı ile kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Bu önemli bir karar ve AİHM’in Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması kararı bizler tarafından memnuniyet ve coşkuyla karşılandı. Burada hukukun üstünlüğünün gereği olarak bu kararın yerel mahkemede bir an önce karara bağlanması gerektiğini ve başta sevgili Selahattin Demirtaş olmak üzere tüm tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması gerekiyor. Şu andan itibaren Demirtaş’ın ve arkadaşlarımızın tutuklu bulunması hem yasal hem anayasal hem de uluslararası hukuka aykırı olduğunu ifade ediyor ve sevgili Selahattin Demirtaş’ın derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade ediyoruz. AİHM kararı önemlidir” dedi.

 

KADINA YÖNELİK ŞİDDET POLİTİKTİR!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle konuşmasında kadına yönelik şiddete değinen Buldan, şunları söyledi: “Kadın toplumun öznesidir! Kadına yönelik her türlü şiddet; kadının bedenini, zihnini ve emeğini kontrol altına alarak bu özneliği ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu nedenle her zaman ifade ettiğimiz gibi “kadına yönelik şiddet politiktir”. Erkek egemen devlet, topluma yönelik şiddet aracını her zaman ve her yerde sistemli  bir hale getirmiştir. Nedeni çok açıktır; O da kadına yönelik sömürüyü devam ettirmektir! Kadının özgürlük mücadelesini engelleyip, kadını köleliğe mahkûm etmektir! Kadını köleleştirdikleri oranda da iktidarlarını sağlamlaştıracaklarını hesaplıyorlar. Özellikle AKP’nin 16 yıllık yıkım politikasının özü kadının bastırılması ve köleleştirilmesi üzerine kuruludur. Recep Bey ne diyor? “Kadın erkek eşitliğine inanmıyorum” diyor. Bir üniversite dekanı da çıkmış, “İyi bir ev hanımı olmak bakan olmaktan iyidir. Seçimlerde kadınlara oy vermeyeceğim” diyor. Yukarıdan aşağıya zihniyetleri  tam olarak  bu işte! Kadına biçtikleri rol budur. AKP döneminde hızla büyüyen kadına yönelik şiddet, sömürü ve eşitsizlik politikaları şimdi tek adam erkek rejimi ile boyutlanarak ve daha da katmerlenerek sürdürülmektedir. Bu kadın düşmanı politikalar, kadına yönelik her türlü şiddetin önünü açmıştır! Her gün en az 5 kadının öldürüldüğü Türkiye’de kadınlar sistematik olarak çok yönlü şiddete uğramakta, kamusal ve siyasal alandan dışlanmakta, toplumsal ve ekonomik yaşamdan koparılmaktadır.” 




Bu haber 39 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI