Bugun...



Kamu Başdenetçisi Malkoç: İnsan hakları diye mangalda kül bırakmayanların Gazze karşısında sesleri çıkmıyor

İşgalci siyonistlerin çok zalimane bir şekilde uluslararası hukuku çiğneyerek ve insan haklarını yok sayarak soykırım uyguladığını belirten Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, insan hakları diye mangalda kül bırakmayanların söz konusu Gazze olduğunda seslerini çıkarmadıklarını belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 14:36

Kamu Başdenetçisi Malkoç: İnsan hakları diye mangalda kül bırakmayanların Gazze karşısında sesleri çıkmıyor



    

 

Şanlıurfa’da Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından Çocuk Hakları Sempozyumu gerçekleştirildi.

Düzenlenen sempozyumun ardından  konuşan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, 7 aydan beri işgalci siyonistlerin, çok zalimane bir şekilde ve uluslararası hukuku çiğnediğini belirtti.

Tarih boyunca hiçbir hukuksuzluk, zulüm ve soykırımın cezasız kalmadığını dile getiren Malkoç, bu zulmü yapan Netenyahu ve yandaşlarının yargılanacağını aktardı.

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumu hakkında bilgiler vererek hangi alanlarla ilgilendiğini aktardı.

Malkoç, "Türkiye'de hukukun üstünlüğünün sağlanması ve insan haklarının yerleşmesi ve gelişmesi için kurulmuş, özellikle kanunda çocuk haklarıyla ilgili düzenleme yapılmış ve çocukların rahat başvuracağı bir kurum." dedi.

"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste"

 

7 aydan beridir Gazze'de insan haklarını yok sayarak soykırım yapıldığına dikkat çeken Malkoç, "Bütün ülkelerde Birleşmiş Milletlerin veya uluslararası standartlarda çocuk haklarına itina gösteriliyor ancak 7 aydan beri israil çok zalimane bir şekilde ve uluslararası hukuku çiğneyerek, insan haklarını yok sayarak soykırım yapıyor. Gazze'de 35 bin kişi öldürüldü. Bunların çoğu çocuk ve kadın. Bu bir katliamdır. Ben şuna inanıyorum; israilin bu zulmü sona erecek. Bu zulmü yapan Netenyahu ve arkadaşları yargılanacaktır. Bunu kısa zamanda göreceğiz. Atasözümüzde var; alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste." dedi.

"İnsan hakları diye mangalda kül bırakmıyorlar ama Gazze karşısında sesleri çıkmıyor"

İnsan haklarından söz edenlerin Gazze konusunda sessiz tavır sergilediklerini vurgulayan Malkoç, "Tarih boyunca hiçbir hukuksuzluk, zulüm ve soykırım cezasız kalmamıştır. Yüreğimiz yanıyor. Sofraya oturduğumuzda lokmalar boğazımızda düğümleniyor. Çocuklarımızın yüzüne bakarken, başlarını okşarken Gazze'de katledilen insanlar ve özellikle çocuklar hatırımıza geliyor. Yazık olan şey şu; başta ABD olmak üzere insan hakları diye mangalda kül bırakmıyorlar. Avrupalılar insan hakları diye mangalda kül bırakmıyorlar ama bu olayın (Gazze) karşısında sesleri çıkmıyor." diye konuştu.

"Özellikle üniversite gençliği bütün dünyada ayağı kalktı"

Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özellikle üniversite gençliği bütün dünyada ayağı kalktı. Bu insanlığın vicdanıdır, haysiyetidir. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Dünyada öncülük yapıyor, israilin zulmünü durdurmak için çaba gösteriyor. Gazze'ye dünyada en çok yardım eden Türkiye."

"Başkenti Kudüs olan bir Filistin Devletinin inşallah göreceğiz"

Soykırımın uluslararası alanda yargılanacağını belirten Malkoç, "İnsanlık adına, Hazret-i Adem'den beri insanlığın birikimi ne varsa haysiyeti, onuru, hukuku bunların hepsini israil yerle bir etti. İnsanlık tarihi boyunca milyonlarca yıldan beri biriken ne varsa hepsini yok ediyor ama bunun bir bedeli olacak. Uluslararası alanda yargılanıp bunu yapanlar hak ettikleri cezayı bulacaklar. Birleşmiş Milletler kararına, uluslararası hukuka göre başkenti Kudüs olan bir Filistin Devletinin inşallah göreceğiz." ifadelerini kullandı. 




Bu haber 390 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI