Bugun...



Muhalefetten iktidara çözüm önerileri

Diyarbakır’daki 6 muhalefet partisi, Türkiye’nin ve kent gündemini işgal eden sorunların çözüme kavuşturulması için iktidara yol gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2021 00:10

Muhalefetten iktidara çözüm önerileri

Demokrasi ve Atılım Partisi, Gelecek Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Hür Dava Partisi, Saadet Partisi Diyarbakır il başkanları Türkiye ve Diyarbakır gündeme ilişkin sorunlar ve sorunların çözüm yönteminde mutabık kaldı. Konuya ilişkin Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda 6 partinin il başkanları ve yönetiminin katılımıyla ortak açıklamayı yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, ötekileştirici, ayrımcı, insanların birlik ve beraberlik duygularını erozyona uğratan, halkı kin ve nefrete yöneltme üslubu mutlaka terk edilmesi gerektiğini söyledi.

‘KESİNTİLER HAYATI FELCE UĞRATMAMALI’

Gündemlerindeki bir diğer konunun kış mevsimiyle birlikte elektrik kesintilerinin yaşanmaması, doğalgaz ve su kesintileriyle hayatın felce uğratılmaması gerektiği olduğunu dile getiren Ergin “Elektrik faturalarının yüklü gelmesinin nedeni ilgili kuruluşça hala açıklığa kavuşturulmamıştır. Ekonomik durgunluğun ve TL’nin sürekli değer kaybı ile artan zam furyası, muhtemelen faturalara da yansıyacaktır. Esnaf ve vatandaşın iş ve aş peşinde olduğu, ayakta durmaya zorlandığı ortamda faturasını ödeyemeyenlerin elektriğinin ve doğal gazının kesilmemesi, icralık durumların yaşanmaması talebimizdir. Kaçak elektrik kullanımı bahane edilerek, birçok vatandaşın mağdur edildiği hepimizin bilgisi dâhilindedir.” diye konuştu.

‘VATANDAŞIN SOĞA TERK EDİLMESİNDEN ENDİŞELİYİZ’

Gözeli’deki su sorununu gündeme getirmelerinden dolayı çözüldüğünü ifade eden Ergin, “Bu sefer kış ortasında fakir, işsiz, gündelik işlerde çalıştığında sıcak bir aş bulmaya çalışan vatandaşın elektrik ve doğalgaz faturası ödenemediği için soğuğa terk edilmesinden endişe ediyoruz. Vatandaştan gecikme zammı, sayaç kapama-açma parası talep edilmemelidir. En azından bu işlem kış mevsiminde uygulanmalıdır.  Esnaf da bu uygulama dışında bırakılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

‘ENFLASYONUN ÜZERİNDE ZAM YAPILMALI’

Yaşanan kriz nedeniyle iktidarın bazı temsilcilerinin kullandığı ifadeleri eleştiren Ergin, “Ekonomik kaosun ya da durgunluğun, döviz ve altın fiyatlarının iki katına vardığı günümüzde vatandaştan üç ekmek yerine bir ekmek, bir kilo domates yerine bir adet domates almasını isteyen anlayış, halkın derdiyle dertlenmekten uzaktır. Vatandaşın aç olmadığını, araçların yakıt kuyruğunu zenginliğe bağlayan anlayış, halktan kopuktur, reel bakıştan uzaktır. Yaşanan ekonomik dar boğazı kabul eden iktidar, çalışanına, emeklisine enflasyonun üzerinde maaş zammını vermek zorundadır.  Çalışmayan, sosyal güvencesi olmayan vatandaşın da ihtiyaçlarının karşılanması insanî görevdir. İnsanın zaruri ihtiyaçlarını karşılayamaması, tarihten bu güne sosyal patlamaların sebebi olmuştur.” şeklinde konuştu.

 ‘EKONOMİK TAHRİBATA KARŞI ÇIKIYORUZ’

Ortaklaşan 6 partinin il başkanları olarak ekonomik krize karşı gösterilen tepkilerin hukuksuz bir şekilde bastırılmasına doğru bulmadıklarını dile getiren Ergin şunları söyledi:




Bu haber 2796 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI