Bugun...



Siirt Yardımlaşma Vakfı Diyarbakır’da toplandı

Merkezi İstanbul’da bulunan Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı şube başkanları, Diyarbakır Siirtliler Derneği Başkanı ve Vakfın Diyarbakır temsilcisi olan Adnan Öktüren’in organizasyonuyla Diyarbakır’da bir araya geldi.

facebook-paylas
Tarih: 07-12-2021 00:20

Siirt Yardımlaşma Vakfı Diyarbakır’da toplandı

Türkiye genelinde 18 şubesi bulunan, sosyal, yardımlaşma, eğitim, kültür alanları başta olmak üzere yıllardır bir çok projeye imza atan, Türkiye’nin yanı sıra Afrika başta olmak üzere birçok ülkede hizmetlerini sürdüren  Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı şube başkanları, Diyarbakır Siirtliler Derneği Başkanı ve Vakfın Diyarbakır temsilcisi Adnan Öktüren’in girişimi ve organizasyonuyla Diyarbakır’da “Siirt Vakfı Geleneksel 1. Şube Başkanları Toplantısı” adı altında bir araya geldi.  Siirt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü ve Diyarbakır Sur ilçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi’nin de katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Siirtliler Derneği Başkanı ve Vakfın Diyarbakır temsilcisi Adnan Öktüren,  kentte yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

“ZENGİNDEN ALIP, YOKSULA VERİYORUZ”

Diyarbakır’ın varoşlarında yardıma muhtaç binlerce ailenin bulunduğunu ve her yıl Ramazan ayında bu ailelere yardım yapabilmek için zenginlerin kapısını çaldıklarını belirten Öktüren, “Sağolsun hayırsever zengin hemşehrilerimiz Ramazan ayında bizi yalnız bırakmıyor ve imkanları ölçüsünde fakirlere dağıtılmak üzere yardımda bulunuyorlar. Diyarbakır’da yaklaşık 45 bin Siirtli yaşıyor. Ancak biz yardım dağıtımında şehir ayrımı yapmıyoruz. Siirtli, Mardinli, Diyarbakırlı, Batmanlı ve diğer kentlerin ayrımını yapmadan kimin ihtiyacı varsa ona ulaşıyoruz ve zenginlerin bize verdiği yardımları paketler halinde onlara ulaştırıyoruz. Yani bir nevi Zenginden alıp, fakire dağıtıyoruz. Diyarbakır’da her yıl Ramazan ayında yaklaşık 5 bin aileye dernek olarak yardım paketi dağıtıyoruz. Bunun yanında Ramazan çadırı kurup binlerce kişiye sıcak aş dağıtıyoruz. BU yardımlara vesile olanlardan Allah razı olsun. Yardım paketi sayısında İstanbul’daki şubeleri geçiyoruz. Bu da bize gurur veriyor. İnsanların ruhuna, sevgisine ulaşmaya çalışıyoruz. Eğer bu yardımların dağıtımında bir sorun olsaydı burası Diyarbakır bunu herkes duyar ve telefonlar susmazdı. Çok şükür şimdiye kadar alnımızın akıyla bu işi yürüttük, yürütüyoruz. Kendisi de hem şehrimiz olan Sur Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz sayın Abdullah Çiftçi, sağolsun bizi bir an olsun yalnız bırakmadı. Fakir fukaraya yardım için her zaman elini taşın altına koydu ve ne gerekiyorsa yaptı” dedi.

 “DİYARBAKIR’I DA UNUTMAYIN”

Konuşmasında Siirt Vakfı genel merkezine eleştiride de bulunan Öktüren, acılarla yoğrulmuş olan ve büyük göç alan Diyarbakır’da yoksul çok insan bulunduğunu belirterek, “Genel merkez Uganda ve benzeri ülkelerde yardımlar yapıyor. Yapılmasın demiyoruz. Tabii ki Dünya’nın neresinde fakir varsa yapılsın yardım. Ancak Diyarbakır’da da Uganda’dakiler gibi çok yoksul insanlar var. Yani Diyarbakır’ı da unutmayın” diye konuştu.

Diyarbakır Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi ise:  “Hem şehri vakıfları arasında çalışmaları ile fark yaratan, ulusal ve uluslararası birçok projede yer alan Siirt Vakfı başkanı ve yönetimini tebrik ediyorum. Vakfın Diyarbakır temsilcisi Siirtliler Derneği Başkanı Adnan Öktüren de yardıma muhtaç ailelere yardım ulaştırmak için sarf ettiği çaba ile takdire şayan.  Her yıl binlerce aileye yardım ulaştırabilmek için yoğun çaba sarf ediyor. Bizim de bu hayır işlerinde katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Kendisini kutluyorum” dedi.

Toplantıda daha sonra vakfın Diyarbakır temsilcisi ve Diyarbakır Siirtliler Derneği Başkanı Adnan Öktüren, Siirt Vakfı Başkanı Zeki Akyüzlü’ye Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ile birlikte üzerinde vakfın amblemi ve ismi yazılı bulunan bakırdan bir tabak hediye etti. Vakıf şube başkanları toplantıdan sonra kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.




Bu haber 340 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI