Bugun...



Yapay zekâ entegreli münazara formatı geliştirildi

İstanbul'da gerçekleştirilen Medeniyet Olimpiyatları'nın en ilgi çeken yarışmalarından biri olan "Yapay Zekâ İnsana Karşı" isimli münazara yarışmasında yapay zekaya hem hakem hem de yarışmacı olarak iki farklı rol verildi. Geliştirilen yapay zekâ entegreli münazara formatı, münazara alanına yeni bir boyut kazandırdı.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 00:01


 

 

Medeniyet Olimpiyatları'nın en ilgi çeken yarışmalarından biri olan "Yapay Zekâ İnsana Karşı" isimli münazara yarışması, büyük final ile seyircilerin karşısına çıktı.

Yapay Zekâ Entegreli Münazara Formatı (İMÜ AIDF) kullanılarak düzenlenen bu yarışmada, öğrenciler yapay zekâ araçlarını kullanarak argümanlarını güçlendirdi.

Sekiz takımın yarıştığı turnuvada, ChatGPT’ye hem hakem hem de yarışmacı olarak iki farklı rol verildi. Eleme turlarında tartışmaları yönlendirerek ve katılımcıların argümanlarını değerlendirerek hakemlik yapan ChatGPT, finalde ise kendi argümanlarını sunup bir yarışmacı olarak öğrencilerin karşısında yer aldı. 

Finalde yapay zekâya karşı mücadele eden öğrenciler, beklenmedik bir zaferle turnuvayı kazanarak izleyicileri şaşırttı. İşverenlerin işe alım sürecinde adayların genetik bilgilerini talep etmesinin etik olup olmadığı konusunda yapılan tartışmada yapay zekâ, argümanlarını tekrarlamaya başladığında, yarışmacılar bu durumu avantaja çevirerek turnuvanın galibi oldu. 

Yarışmacılar, yapay zekâ tarafından öne sürülen argümanları sadece çürütmekle kalmayıp yapay zekâ sistemlerinin gelişmiş algoritmalarına karşı kendi analitik düşünme ve yaratıcı problem çözme yeteneklerini kullanarak teknolojinin sınırlarını zorladılar.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Uçan tarafından geliştirilen yapay zekâ entegreli münazara formatı, münazara alanına yeni bir boyut kazandırdı. Bu başarı, insan zekâsının karmaşık problemler karşısında esnek ve uyumlu olabilme kapasitesinin, makine algoritmalarının ötesinde bir değere sahip olduğunu göstermesi açısından önemli bir etkinlik oldu.




Bu haber 732 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Teknoloji Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI