Bugun...



Yeni Statüyle Birlikte Daha Nitelikli Sağlık Hizmeti Sunulacak

Çüngüş İlçe Devlet Hastanesinde Yataklı Servis Hizmete Başladı

facebook-paylas
Güncelleme: 22-05-2024 11:20:53 Tarih: 22-05-2024 11:17

Yeni Statüyle Birlikte Daha Nitelikli Sağlık Hizmeti Sunulacak

 

 

Yasin GÜLER - Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde bulunan Çüngüş İlçe Devlet Hastanesi, yatan hasta servisi hizmetine başladı. Vatandaşlara daha kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla açılan bu servis, hastaneye yeni bir boyut kazandırarak bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor.

Uzun yıllardır İlçe Entegre Devlet Hastanesi olarak hizmet veren hastane, 01 Şubat 2023 tarihinde Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla Devlet Hastanesi statüsüne kavuştu. Bu yeni statüyle birlikte hastanenin kapasitesi ve sunduğu hizmetler genişledi. Yeni açılan yatan hasta servisi, 10 yatak kapasitesiyle hasta kabulüne başladı ve ilçe halkına yerinde sağlık hizmeti sunma imkanını arttırdı.

Hastane, Acil Servis, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Diş Polikliniği ve Evde Sağlık hizmetleri gibi alanlarda zaten hizmet veriyordu. Ancak, yatan hasta servisinin eklenmesiyle birlikte, hastalar daha kapsamlı ve uzun süreli tedavi gerektiren durumlarda da kendi ilçelerinde tedavi olma imkanına kavuştu. Bu gelişme, hasta ve hasta yakınlarının şehir merkezine gitme zorunluluğunu ortadan kaldırarak, ulaşım ve konaklama gibi ek yüklerden kurtulmalarını sağladı.

Çüngüş İlçe Devlet Hastanesi'nin yeni yataklı servisinin açılması, bölgedeki sağlık hizmetlerinin niteliğini artırarak halkın memnuniyetini ve sağlık hizmetlerine erişimini olumlu yönde etkileyecek. Hastane yetkilileri, bu yeni servisle birlikte, sağlık hizmetlerinin daha ulaşılabilir ve kaliteli hale gelmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ayrıca, ilerleyen dönemlerde hastanenin kapasitesinin ve hizmet çeşitliliğinin daha da artırılması için çalışmaların devam edeceğini belirttiler.

Çüngüş İlçe Devlet Hastanesi, yeni yatan hasta servisiyle birlikte, bölge halkına yerinde ve daha nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam edecek. Bu gelişme, hem hastane çalışanları hem de ilçe halkı için büyük bir memnuniyet kaynağı oldu.




Bu haber 706 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI