Bugun...



18 yıllık AK Parti yöneticisinden DİSKİ'ye kaçak su tepkisi

DİSKİ'nin Silvan'da 5 bin, Bismil'de 6 bin 185 aboneye kaçak su kullanım cezası kesmesine AK Parti'nin eski 18 yıllık yöneticisinden tepki geldi. AK Parti Silvan İlçe eski Yöneticisi Salih Toy kesilen cezaların iptal edilmesini istedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-10-2021 00:39:46 Tarih: 12-10-2021 00:28

 18 yıllık AK Parti yöneticisinden DİSKİ'ye kaçak su tepkisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından kent merkezi ve ileçlerinde başlattığı abone taraması kapsamında Silvan'da yaklaşık 5 bin Silvan'da 6 bin 185 abone kaçak su kullanım cezasına 18 yıllık AK Parti'li Salih Toy'dan tepki geldi. DİSKİ'nin bu güne kadar Diyarbakır'da toplamda kaç abone kaçak su kullanım cezası kestiği öğrenilmezken AK Parti Silvan İlçe Başkanlığı eski Medya Sorumlusu Salih Toy, uygualamaya tepki gösterdi.

5 BİN ABONEYE KAÇAK KULLANIM CEZASI

Devletin vatandaşını kandıramayacağını söyleyen Toy, DİSKİ çalışanlarının ilçede çalışma yürütürken, sadece sulama için kullanılan şebek suyunun musluklarının kapatılacağını ve buna dair herhangi bir cezai işlem yapmayacakları taahüddünde bulunduğunu kaydederek, "Ancak daha sonra 5 bin aboneye kaçak su kullandığı öne sürülerek ceza kesildi." dedi.

'AK PARTİ'YE ZARAR VERİYOR'

Bir yıl içinde 30 kişinin intihar ettiği ve yoksulluğun hakim olduğu Silvan'da bin 500 ile 500 bin TL'ye varan cezalarının kesilmesinin durumu ağırlaştıracağını dile getiren Toy, "Bu sadece kaçak kullanım cezası olarak nitelendirilemez. Bu toplumsal bir sorun haline geldi. DEDAŞ'ın uygulamaları da bildiğiniz gibi halkta tepkiye neden oldu. Yarın öbür gün benzer bir durum burada da yaşanabilir. Bürokratik uygulamaların faturası siyasilere kesiliyor. Bu uygulama AK Parti'ye zarar veriyor, HDP'ye yarıyor. HDP yıllarca bu kentin belediyeyi elinde bulundurdu. HDP neden böyle bir uygulama yapmadı?" diye sordu.

'CEZALAR İPTAL EDİLMELİ'

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi'nin de Silvanlı olduğunu hatırlatan Toy, "DİSKİ'in uygulaması ettik değildir. DİSKİ'ye 6 yıldır kayyum atandı. DİSKİ bu süre içinde ne yaptı? Hiçbir şey yapmadı. Halkın içinde bulunduğu durum gözetilerek, bu uygulamadan vazgeçilmelidir. Kesilen cezalar geri alınarak iptal edilmelidir." ifadelerini kullandı.

DİSKİ’nin uygulaması nedeniyle yaşanabilecek mağduriyetlere değinen Toy, “DİSKİ'nin mazlum ve dar gelirli Silvan halkımıza yaşattığı bu yıpratma furyasına derhal son vermelidir. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlettir. Ki işin ilginç tarafı Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bu ilçede adeta bir yıpratma politikasıdır. Acaba AK Parti’ye kumpas kurmaya mı çalışıyorlar? Hiç kimsenin gücü AK Parti’ye kumpas kurmaya yetmez. Bu olay AK Parti’ye mal edilemez.” şeklinde konuştu.

Salih YEŞİL




Bu haber 1777 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI