Bugun...



Taliban: Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyoruz

Afganistan'ın başkenti Kabil'i kuşatan Taliban, şehrin büyük ve yoğun nüfuslu olmasından dolayı, şehre zorla veya savaşla girmeyi değil, barışçıl bir şekilde girmeyi istediklerini duyurdu. Afganistan'da ilerleyişini sürdüren Taliban, başkent Kabil'e kadar dayandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2021 14:41

Taliban: Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyoruz

Taliban'dan yapılan açıklamada, Kabil'deki duruma ilişkin şehri kuşatan mensuplarına çağrı yapıldı.

Başkent Kabil'in büyük ve yoğun nüfuslu bir şehir olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "İslam Emirliği Mücahidleri şehre zorla veya savaşla girmeyi değil, Kabil'e barışçıl bir şekilde girmeyi istiyor. Hiç kimsenin canını, malını ve namusunu tehlikeye atmadan, Kabil halkının canını tehlikeye atmadan emniyetli ve güvenli bir şekilde bunu yapmak istiyoruz." denildi.

"Kimseden intikam alınmayacak"

Tüm Taliban güçlerine "Kabil'in kapılarında durmaları", "şehre girmeye çalışmamalarının emredildiği" açıklamada, kimseden intikam alma niyetinde olunmadığı vurgulandı.

Kabil yönetiminde askeri ve sivil sektörlerde hizmet vermiş olan herkesin affedildiği ve güvende olduğu belirtilen açıklamada, hiç kimseye misilleme yapılmayacağı yinelendi.

"Yurdunuzu terk etmeyin"

Kabil'deki herkes kendi şehrinde kalması, evini ve yurdunu terk etmemesi istenen açıklamada, hayatın her alanından herkesin, Taliban tarafından ileride kurulmak istenen İslami bir sistemde yer almalarının istendiği kaydedildi.

"Banka sahipleri ve tüccarlar zarar görmeyecek"

Taliban ayrıca, Kabil'deki para ve mülkleri korumak için ciddi adımlar atacağını belirterek, "Kabil'deki tüm banka sahiplerine ve tüccarlara mallarının zarar görmeyeceğini garanti ediyoruz." dedi.

Bazı milletvekilleri Afganistan'ı terk etti

Bu arada bir güvenlik kaynağı, Kabil'in kuzeyindeki Bagram üssü yakınlarında Afgan güçleri ile Taliban mensupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını söyledi.

Taliban da, mensuplarının Bagram bölgesini kontrol ettiğini ve ayrıca Kabil'in kuzeyindeki Kapisa eyaletinin merkezi olan Mahmud Raqi şehrini de kontrol ettiğini duyurdu.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı, Afganistan güçlerinin uluslararası ortaklarıyla koordineli bir şekilde başkenti savunduğunu belirterek, Kabil'deki bölgelerde ateş açıldığını ifade etti.

Afgan medyası, Afgan meclis başkanı ve bir dizi siyasi parti liderinin Kabil'den Pakistan'a gittiğini bildirdi.

 




Bu haber 666 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI