Bugun...



ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 25-10-2023 16:54

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNDE EĞİTİMLER DEVAM EDİYOR

Engelli bireylerin sosyal ve eğitsel becerilerini geliştirmek, önemli olduklarını hissettirmek, güvenli ortam oluşturmak, karşılıklı ilgi ve alaka ile hayatın güzelleşebileceğini ve engellerin sadece düşüncelerden ibaret olduğunun göstermek amacıyla Fabrika Mahallesi’nde Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sürdürülen çalışmalara birçok yenilikler eklendi.

Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Beşikci, engelli vatandaşların aktif bir şekilde topluma kazandırılması için çalışmalara  devam ettiklerini belirterek, Engelli olan vatandaşların kişisel yaşamlarından, iş ve sosyal çevrelerine kadar karşılaştıkları tüm sorunların çözümü noktasında çalışmalar sürdürdüklerini belirtti.

 Engelsiz Yaşam Merkezinde aktiviteler ve eğitimlere her geçen gün yeniliklerin eklendiğinide anlatan Başkan Beşikci, Önceliğimiz empati kurmak olmalı. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın kendi kendilerine şunu düşünmelerini istiyorum; bir gün bizlerde engelli olabiliriz. Çünkü her insan bir engelli adayıdır. Günlük yaşantımızda yaşanan olaylar neticesinde onlarca vatandaşımız sonradan engelli kalıyor. Bunlara örnek verirsek, trafik kazaları, depremler ve bazı afetler sonucunda birçok insan engelli kaldı. Yani engelli bireyleri düşünmedikçe ve onların ihtiyaçlarını karşılamadıkça görevimizi yapmış olamayacağız.

Deneyimli eğitmenler ve psikologlarla önemli çalışmalara imza attıklarına söyledi.

 Beşikci son olarak “Yaptığımız çalışmalara aileleri de ekledi. Onlara yönelik davranışsal psikoloji eğitimlerine başladık. Deneyimli eğitmenler ve psikologlarımız tarafından özel bireylerimize manevi destek eğitimi, resim alanında; yağlı boya, kara kalem, ahşap boyama, müzik alanında; bağlama, erbane, darbuka, koro takım çalışması ve piyano eğitimleri veriyoruz. Bilişim alanında; bilgisayar kullanımı ve temel programları kullanma becerileri eğitimi, grup çalışmaları alanında; tiyatro, takı tasarım, satranç, kanaviçe oya yapma teknikleri, gezi gözlem ile konser etkinlikleri yapıyoruz. Ayrıca özel bireylerimizin manevi hayati için müftülük ile iş birliği programı ve manevi sohbetler etkinlikleri de düzenliyoruz” dedi.




Bu haber 415 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI