Bugun...



5 il başkanında 'Serap Güzeli' başvurusu

Diyarbakır'da 5 partinin il başkanı yaklaşık 50 yıldır su sorunu çözülmeyen Serap Güzeli köyünün sorununu çözümü için Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğüne başvuruda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2021 00:10

5 il başkanında 'Serap Güzeli' başvurusu

Yaklaşık 50 yıldır su mücadelesi veren Diyarbakır merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulunan Serap Güzeli köyü sakinlerinin mücadelesine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), DEVA, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nden destek geldi. İl başkanlarının kent sorunlarına çözüm için oluşturdukları kurula başvuran köy sakinlerinin sesinin DİSKİ tarafından duyulmaması üzerine siyasi parti başkanları DİSKİ'ye dilekçe ile başvurdu. Kurulda yer alan partilerin il başkanları adına DİSKİ'ye başvuran DEVA Partisi İl Başkanı Cihan Ülsen, ismi geçen partilerin il başkanlarından oluşan bir heyetle Serap Güzeli (Gozeli) köyünü ziyaret ettiklerini, orada yaşayan vatandaşların yarım asırdır su sıkıntısı yaşadıklarını ve sorunu kamuoyu ile paylaştıklarını ancak yetkililerden bir cevap alamadıkları için adı geçen il parti başkanları adına dilekçeyi DİSKİ Genel Müdürlüğüne sunduklarını belirtti.

 

'YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELMEDİ'

 

Uzaya çıkacağız, naralar atan iktidarın merkeze 10 kilometre uzaklıktaki 400 haneli bir köyü susuz bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Ülsen, "Yarım yüzyıldan uzun süredir içme suyuna kavuşmayı bekleyen Serap Güzeli köylülerini daha önce ziyaret etmiştik. Sorunları konusunda diğer siyasi parti il başkanı arkadaşlarımızla bir kamuoyu oluşturmuştuk. Ancak şimdiye kadar yetkililerden herhangi bir açıklama gelmedi. Biz de 5 siyasi parti il başkanları olarak ortak bir kararla DİSKİ Genel Müdürlüğüne bilgi almak adına dilekçe ile başvurmayı kararlaştırdık." diye konuştu.

 

'SÜRECİ TARAFIMIZA BİLDİRİN'

 

Dilekçede, şu ifadelere yer verildi: Diyarbakır ili Kayapınar İlçesine Serap Gözeli Köyü Diyarbakır’a 10 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen uzun zamandır su problemi yaşamaktadır. 1970’te Diyarbakır’ın suyunu karşılayan havza olduğu için SİT alanı ilan edilmesinden kaynaklı olarak halen bu sorunun çözülmediği orada yaşayan vatandaşlarımızın bilgisiyle tarafımıza ulaştırılmıştır. 400 hanelik köy, Diyarbakır’ın suyunu karşılayan Hamravat havzasının 100 metre ötesinde olmasına rağmen, yarım asırdan uzun bir süredir suya kavuşmayı beklerken, köylülerden maddi durumu iyi olanlar, su ihtiyaçlarını sondajlarla açtıkları kuyulardan karşılamaktadır. Ancak maddi durumu elverişli olmayan vatandaşlarımız ise köyün çevresindeki kuyulardan bidonlarla evlerine su taşımakta ve ciddi anlamda mağdur edilmektedirler. Bu sorunu gündeme taşımak ve çözüm bulmak adına Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ), Gelecek ve Saadet Partisi’nin Diyarbakır il başkanları olarak  16.08.2021 tarihinde ortak bir basın açıklaması yaptık. Ancak geçen süre içerisinde ne yazık ki herhangi bir adım atılmadığını vatandaşlarımızdan öğrendik. Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas Ve Usuller Hakkında Yönetmelik’in 5. Maddesi uyarınca 'Herkes, Kanun ve bu Yönetmelikte belirlenen esas ve usuller çerçevesinde bilgi edinme hakkına sahiptir' maddesi uyarınca Diyarbakır Serapgözeli Mahallesinin su sorunun çözülüp çözülmediği, çözülmedi ise bunun nedenlerini, çözülecek ise nasıl bir programın uygulanacağını ve sürecin tarafımıza bildirilmesini talep ediyoruz."

Salih YEŞİL




Bu haber 903 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI