Bugun...



Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Akademik Eksiklik Devam Ediyor

Dicle Üniversitesi'nde Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalına Kadro Tahsis Edilmiyor: Dicle Üniversitesi Bölgenin Eğitim ve Kültür Zenginliğini Tehlikeye Atıyor.

facebook-paylas
Güncelleme: 08-01-2024 18:15:49 Tarih: 08-01-2024 17:43

Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde Akademik Eksiklik Devam Ediyor

 

Haber Merkezi - YÖK'ün Belirlediği 68 Kadro İçinde Kürt Dili ve Edebiyatı İçin Yer Ayrılmadı,

Dicle Üniversitesi'nde, 2012 yılında kurulan Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı, bu yıl da kadro tahsis edilmemesiyle mücadele ediyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen 40 öğretim üyesi ve 28 öğretim elemanı kadrosu içinde, Kürt Dili ve Edebiyatı için ayrılan bir pozisyon bulunmuyor.

Üniversitenin bünyesindeki bu anabilim dalında şu an sadece başkanlık görevini yürüten Doç. Dr. Osman Aslanoğlu kadrolu akademisyen olarak bulunuyor. Ancak lisans bölümü açabilmesi ve öğrenci alımının yapılabilmesi için en az 3 öğretim elemanının doktorasını ve doçentliğini Kürtçe yapmış olması gerekiyor. Ne var ki, daha önce yapılan başvurular ve taleplere rağmen bu kadrolar açılmamış durumda.

Hâlihazırda anabilim dalında sadece tezli lisans ve Kürtçe doktora programları mevcut. Diğer yüksek lisans ve doktora derslerine ise ilahiyat, hukuk ve iktisat bölümlerinden akademisyenler katkı sağlıyor. Bu durum, Dicle Üniversitesi tarafından Kürt Dili ve Edebiyatı alanındaki eğitim ve kültür zenginliğinin tehlikeye atıyor. Üniversitenin bu alandaki eksiklikleri gidermesi için acil çözüm yollarının aranması bekleniyor.




Bu haber 1230 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI