Bugun...



Bakan Özhaseki: Malatya Bakırcılar Çarşısı'nı yerinden dönüştürüp bereketli günlerine kavuşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında Malatya'da depremden hasar gören tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın da yeniden inşa edileceğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 17:58

Bakan Özhaseki: Malatya Bakırcılar Çarşısı'nı yerinden dönüştürüp bereketli günlerine kavuşturacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, resmî sosyal medya hesabından yayımladığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde başlattıkları ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi ile Malatya esnafının da yüzünün güldüğünü söyledi.

Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm projemiz kapsamında, Malatya'nın kalbi tarihî Bakırcılar Çarşısı'nda 29 Temmuz Cumartesi günü ilk kazmayı vuruyor, çarşımızın yapımına başlıyoruz. Toplam 250 bin metrekare alanda inşa edeceğimiz Bakırcılar Çarşısı'nın ilk etabında 7 bin 600 metrekare alanda, 293 dükkân ve 165 araçlık kapalı otopark inşa edeceğiz. Yerinde inşa edeceğimiz Bakırcılar Çarşısı'nı en kısa sürede tamamlayarak şehrimizin ticari hayatını yeniden canlandıracak, iş yerlerimizi eski bereketli ve güzel günlerine kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre afetzede esnaf, Yerinde Dönüşüm" projesinden memnun kaldıklarını ifade ederek iş yerlerinin yeniden ayağı kaldırılmasıyla bölgedeki ekonomik hayatın canlanacağını dile getirdi.

‘Yerinde Dönüşüm’ projesiyle yıllardır çalıştıkları bölgede iş yerlerinin yeniden kurulacak olmasından mutluluk duyduklarını belirten esnaf, projenin tamamlanmasıyla ticareti ve insan hareketliliğinin canlanacağın söyledi.




Bu haber 548 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI