Bugun...



Vali Ali İhsan Su “Masal Ağacı İnteraktif Alan” projesinin açılışını yaptı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, çocukların teknolojiyi doğru kullanmasını sağlamak amacıyla hazırlanan “Masal Ağacı İnteraktif Alan” projesinin açılışını gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 16-06-2023 17:49

Vali Ali İhsan Su “Masal Ağacı İnteraktif Alan” projesinin açılışını yaptı

Büyükşehir Belediyesi Projeler Şube Müdürlüğü, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile birlikte çocuklarının özellikle okul öncesi eğitim döneminde sözlü kültürün önemli parçalarından biri olan masallarla buluşmasını ve bilişsel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla “Masal Ağacı İnteraktif Alan” projesini hazırladı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içerisinde atıl bir alan revize edilerek, çocukların kullanımına sunuldu. Çocuklar ve ebeveynleri için özel olarak düzenlenen dinlenme alanları, çocuk masal alanı, çocuk oyun alanı ve mini kütüphanenin yer aldığı interaktif alanın doğaya, kültürel değerlere saygı, birlikte iş yapabilme ve duyusal zekayı geliştirmesi hedefleniyor.

4-7 yaş arası çocuklar için hazırlanan projede “Masal Ağacı" sayesinde hem görsel hem işitsel farkındalık yaratan proje, ekolojik ve eğitsel duyarlılığın da oluşturması planlanıyor.

Proje sonunda hem proje alanı yeniden şekillenecek hem okul öncesi çocuklar eğlenerek öğrenme sürecine yepyeni bir bakış açısı kazanacak. Çocuklar ve ebeveynleri için ortak bir buluşma mekânı olması hedeflenen Masal Ağacı İnteraktif Alanı, teknolojiyi doğru kullanmak için bir örnek proje olması da hedefleniyor.

Vali Ali İhsan Su, öğrencilerle birlikte Masal Ağacı İnteraktif Alanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Alanda incelemelerde bulunan Vali Su, miniklerle birlikte masal dinledi.

Vali Ali İhsan Su miniklerin karne heyecanına ortak oldu

Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki kreşlerde okul öncesi eğitimi alan miniklere karnelerini verdi.

4-6 yaş arası miniklerle bir araya gelen Vali Su, yaptıkları çalışmaları inceledi. Miniklere karnelerini dağıtan Vali Su, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeleri dağıttı, eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Vali Ali İhsan Su’ya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ensari Erdem, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Nusret Mutlu, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bayram Sezgin ve birim amirleri eşlik etti.




Bu haber 838 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI