Bugun...



HÜDA PAR: Konya'daki katliam bütün yönleriyle aydınlatılmalı

HÜDA PAR, Konya'da 7 kişinin katledildiği olayın bazı çevrelerce etnik kaynaklı gösterilerek sürecin provoke edilmeye çalışıldığını, bu nedenle olayın çok hızlı bir şekilde ve bütün yönleriyle tamamen aydınlatılması gerektiğini vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 04-08-2021 00:31

HÜDA PAR: Konya'daki katliam bütün yönleriyle aydınlatılmalı

HÜDA PAR Genel Merkezi, Konya'da 7 kişinin katledildiği olay, eğitim sistemi, ülkeyi etkisi altına alan orman yangınlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

HÜDA PAR'dan yapılan yazılı açıklamada, Konya'daki katliamla birlikte ülkenin etnik boyutlu gerginliklere sürüklenmemesi için olayın çok hızlı bir şekilde ve bütün yönleriyle tamamen aydınlatılmasının büyük önem arz ettiğini ifade edildi.

Eğitim sistemine eleştirilerin yöneltildiği açıklamada, hükümetin acilen bir uzmanlar kurulu oluşturması, eğitim sistemini ideolojik dayatmalardan arındırması gerektiği kaydedildi. CHP'li Bolu Belediye Başkanı’nın mülteci karşıtı açıklamalarına tepki gösterilen açıklamada, bu açıklamaların, ırkçılık ve açık bir yabancı düşmanlığı olduğu belirtildi.

Orman yangınlarının kasıtlı Çıkarılmasının bir vahşet olduğu ifade edilen HÜDA PAR açıklamasında, bu tür afetlerin tahribatını en aza indirmek için gerekli bütün tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

KONYA'DAKİ KATLİAM

HÜDA PAR açıklamasının başında, 30 Temmuz 2021 tarihinde Konya’nın Meram ilçesinde Dedeoğlu ailesine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda aynı aileden dördü kadın 7 kişinin hunharca katledildiği belirtilerek aynı ailenin, 12 Mayıs 2021 tarihinde de bir grup tarafından saldırıya uğradığı, 6 kişinin yaralandığı hatırlatıldı. Açıklamada, olayın faillerinin bir kısmının kısa süreliğine tutuklandığı, ardından ikisi hariç diğerlerinin serbest bırakıldığı ifade edildi.

"KATLİAM BÜTÜN YÖNLERİYLE TAMAMEN AYDINLATILMALI"

Katledilenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevdiklerine ve bütün halka sabır temennisinde bulunulan açıklamada, "Menfur saldırıyı ve faillerini şiddetle kınıyoruz." denildi. Katliamın asıl sebeplerinin, adli ve idari makamlar tarafından kamuoyunu tatmin edecek yeterlilikte ortaya konulamadığının belirtildiği açıklamada, "Bunu fırsat bilen bazı çevreler, birtakım iddia ve emarelerden yola çıkarak katliam hadisesinin tamamen etnik çatışmadan kaynaklandığını farklı platformlar üzerinden dile getirerek süreci provoke etmeye çalışmaktadır. Ülkenin etnik boyutlu gerginliklere sürüklenmemesi için olayın çok hızlı bir şekilde ve bütün yönleriyle tamamen aydınlatılması büyük önem arz etmektedir. Meram’da gerçekleştirilen katliam, gün geçtikçe büyüyen ve acı olayların yaşanmasına neden olan güvenlik zafiyetini de ortaya çıkarmıştır. İki aile arasında yaşanan olayların büyüyebileceği bilinmesine rağmen etkili bir güvenlik ve koruma tedbiri alınmamıştır. Katliamın failleri ve azmettiricileri ile olayda ihmali olan kamu görevlileri hakkında yargılama yapılarak caydırıcı şekilde cezalar verilmeli ve bir an önce adaletin tesisi sağlanarak kamu vicdanı da rahatlatılmalıdır." denildi.

YKS SONUÇLARI

YKS sonuçlarına göre sınava katılan 2 milyon 416 bin 974 kişiden bir milyona yakın öğrencinin 150 puan barajını geçemeyerek başarısız olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, ayrıca 217 bin 504 öğrencinin matematikten, 312 bin öğrencinin ise fen derslerinden sıfır çektiği kaydedildi.




Bu haber 75 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI