Bugun...



Midyatlılar: Bayramlar İslam’ın simgeleridir

Mardin’in Midyat ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla bayram namazı için camilere akın eden Müslümanlar, hep birlikte bayram namazı kılıp, irad edilen hutbeyi dinleyerek bayrama erişmenin sevincini yaşadı.

facebook-paylas
Tarih: 28-06-2023 10:55

Midyatlılar: Bayramlar İslam’ın simgeleridir

Gün doğumuyla birlikte tüm cami hoparlörlerinden ‘Teşrik tekbirleri’ yükseldi. Bayram namazı için camilere akın eden yediden yetmişe Müslümanlar, merkez Hacı Kasım Altunkaya Camii'ni hınca hınç doldurdu.  

Midyat ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz namaz öncesi verdiği vaazda hac, kurban ve bayramın önemine dikkat çekerek, bayramların dayanışma ve helalleşmek için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Bayram hutbesinde küskünlerin barışması, kurbanların kesilmesi konusunda mesajlar verildi. 

Bayram namazı ve hutbenin ardından Müslümanlar selamlaşarak bayramı kutladı. 

Namaz sonrası konuşan vatandaşlar ve çocuklar bayramın heyecanını dile getirdi. 

Bayram namazına çocuğuyla birlikte gelen Ahmet Alpsoy, "Bugün Kurban Bayramı. Tüm Müslümanların Bayramı mübarek olsun. Kesilen kurbanların Allah katında makbul olmasını diliyorum. Bayramlar İslam’ın simgeleridir. Biz bayramlarımız en iyi şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bizim için çok özel günlerdir. Allah’ın bu güzel hediyesini layıkıyla yaşamaya çalışıyoruz. İnşallah bizde kurban keseceğiz." Diye konuştu.   

Depremzedelerin unutulmaması gerektiğini belirten Selman Gökçe, "Elhamdülillah çok şükür. Bayrama ulaştık. Mutluluk duyuyoruz. Herkesin Bayramını kutluyoruz. Bayramı özellikle sadece tatil olarak görmemeliyiz. Sılayi rahime dikkat etmeli ve unutmamalıyız. Küskünler barışsın. Deprem bölgesindeki kardeşlerimizin bayramlarını da kutluyoruz." dedi. 

Cami cemaatinden Abdulmecit Sevimli, "Bugün Kurban Bayramı’nı Midyat Hacı Kasım Altunkaya camisinde karşıladık. Keyifliyiz. Tüm Müslümanların bayramını buradan kutluyoruz. Hacca gidenlerin hacları kabul olsun. Rabbim bizi onların dualarından mahrum bırakmasın. Bugün biz bayram yapıyoruz ama, dünyanın dört bir tarafında zulüm altında olan Müslümanlar var. Onları aklımızdan çıkarmamalıyız. Onlar için üzgünüz. Filistin gibi yerlerde bayram yapamıyorlar. Bayram barış ve kardeşliktir. Denizlerde boğulan kardeşlerimizi unutmamalıyız. Rabbim Ümmete Kur’an ve Sünnet üzerine  birlik olmayı ve gafletten uyanmayı nasip etsin." diye konuştu. 

Camiye gelen çocuklardan Mustafa Ekinci, "Bugün bayram. Her zaman geliyoruz namaza.  Sonra geziyoruz. Bende çok mutluyum. Çok heyecanlıyız. Elbiselerimiz yatarken başucuma koyuyordum." diye konuştu.  




Bu haber 750 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI