Bugun...



Çalışanlarla Eşitlenecek, Emeklilikte 1261 Gün Kuralı Değişecek, Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği

Son gelişmelere göre, Türkiye'de çalışanların emeklilik koşulları daha da iyileştirilecek. Öncelikle, çalışanlarla eşitlik sağlamak amacıyla emeklilikte 1261 gün kuralı değişecek.

facebook-paylas
Tarih: 27-06-2023 09:24

Çalışanlarla Eşitlenecek, Emeklilikte 1261 Gün Kuralı Değişecek, Ev Kadınlarına Emeklilik Desteği

 

 

Yasin GÜLER -

Bu kural, emekliliği belirleyen son 1261 günün prim ödenmiş olması gerektiğini öngörüyordu. Ancak yeni düzenleme ile, hangi sigorta kolundan olursa olsun 7200 gün prim ödeyen herkes emekli olabilecek.

Ayrıca, ev kadınlarının emeklilik durumunu desteklemek amacıyla da önemli adımlar atılıyor. Ev kadınlarına yönelik emeklilik desteği için düzenlemeler Meclis'e sunulacak. Bu düzenlemeler kapsamında, ev kadınlarının emeklilik yaşı özellikle çocuk sayısına bağlı olarak esnetilecek.

Ev kadınlarına emeklilik desteği için bir diğer önemli adım ise primlerin devlet tarafından karşılanması olacak. Ev kadınları, isteğe bağlı olarak ödedikleri primlerin üçte birini devletten alacaklar. Örneğin, en düşük prim tutarından (3.218 TL) isteğe bağlı sigorta yaptıran bir ev kadınının priminin 1.609 TL'si devlet tarafından ödenecek.

Bu düzenleme sayesinde ev kadınları, isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabilecekler. Ayrıca, kendilerine ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.




Bu haber 799 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI