Bugun...



Umut Kervanı, Bismil'de yüzlerce aileye kurban eti dağıttı

Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı Bismil Temsilciliği tarafından, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştırıldı. Kesilen kurbanlar, belirlenen ailelerin adreslerine teslim edildi.

facebook-paylas
Tarih: 30-06-2023 15:57

Umut Kervanı, Bismil'de yüzlerce aileye kurban eti dağıttı

Bismil’de fakir ve muhtaçlara yaptığı yardım faaliyetlerinden dolayı takdir toplayan Bismil’de Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı “Kurbanlarınız yetim, muhtaç ve fakire umut olsun” sloganıyla Kurban Bayramı’nda yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü.

Teşrik tekbirleriyle bir kesimhanede vekâleten kesilen kurbanların etleri, önceden tespit edilen Bismil’de farklı mahallelerde yetim, fakir ve muhtaç yüzlerce aileye ulaştırıldı.

Kurban faaliyetleri hakkında konuşan Bismil Umut Kervanı temsilcisi Mehmet Akdoğan, alınan kurbanlık vekaletlerini, hijyenik bir ortamda, veteriner kontrolünde kestiklerini ve payelerine göre parçalara bölerek tespit edilen ihtiyaç sahibi ailelerin adreslerine götürerek teslim ettiklerini belirtti.

Yetimler vakfı Bismil temsilcisi Mehmet Bilmez ise Yasin Börü ile arkadaşlarının dağıtamadığı kurban etlerini dağıtmak istediklerini ve onların bırakmış oldukları bu hayırlı işi devam ettirdiklerini kaydetti. Bilmez, “Yasin Börü ve arkadaşlarının başlatmış oldukları iyilik kervanının bu Kurban Bayramındaki çalışmasını da gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Üye ve gönüllülerimiz ile beraber Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin bulunduğu elbiseleri giyerek Yasinlerin, Yetim, muhtaç ve mağdurlara ulaştırmak istedikleri kurban etlerini bugün bizler ulaştırdık.” ifadelerini kullandı.

Bilmez; “Hayırseverler kurban ibadetlerini Bismil Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı Temsilciliği aracılığıyla yerine getirme yolunu tercih ederek bizlere olan güvenlerini ortaya koydular. Bizlere verdikleri vekâletle bu hayırlı hizmeti yapmamıza vesile ve aracı olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim vekâletle yerine getirdiğimiz kardeşlerimizin kurban ibadetini dergâhı izzetinde kabul ve makbul eylesin inşallah.” diyerek sözlerini noktaladı.

 




Bu haber 525 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI