Bugun...



Hakkâri'deki depremlerde 28 ev ve bir ahırda çatlaklar tespit edildi

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde meydana gelen depremlerde 28 ev ve 1 ahırda çatlakların oluştuğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 01-01-2024 09:11

Hakkâri'deki depremlerde 28 ev ve bir ahırda çatlaklar tespit edildi

 

 

Hakkâri Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik'in, Yüksekova Kaymakamlığına giderek Yüksekova İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katıldığı belirtildi.

Yapılan toplantıda Vali Çelik, katılımcılardan depremin meydana getirdiği tahribat ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vali Çelik "Yüksekova merkezli meydana gelen 3,5, 4,4 ve 4,5 büyüklüğündeki depremlerden sonra ivedi bir şekilde saha taraması yapılmaya başlanmış olup AFAD, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine gelen ihbarlar sonucu bölgeye hasar tespit ekipleri yönlendirilmiştir. Yapılan tarama sonucunda genel hayata olumsuz yönde etki edebilecek bir tespit bulunmamakla birlikte gelen ihbarlar sonucunda 28 ev ve 1 ahırda çatlaklar tespit edilmiş olup, bu çatlaklar için hasar tespit komisyonu görevlendirilmiş; ekiplerimiz olası bir artçı deprem nedeniyle oluşabilecek risklere karşı ivedilikle çalışmakta ve vatandaşlarımız için gerekli bildirimler ve tedbirler alınacaktır." dedi.
 




Bu haber 631 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI