Bugun...



DİYARBAKIR ÜZERİNE SÖYLEŞİ, ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜKSAM) ve Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın işbirliği ile Dicle Üniversitesi Kültür ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde “Diyarbakır Üzerine Söyleşi, Şiir ve Müzik Dinletisi” başlıklı etkinlik düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 10:23

DİYARBAKIR ÜZERİNE SÖYLEŞİ, ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Etkinliğe, İl Valisinin eşi Zeliha Su, Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Çay Beşikçi, Rektörümüzün Eşi Öğr. Gör. Meral Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Zeynep Akkar Deniz ve akademisyenler katıldı.

Program, Düksam Müdürü Prof. Dr. Şengül Kocaman’ın açılış konuşmasından sonra, moderatörlüğünü Öğr. Gör. Aysel Yılmaz’ın yaptığı, konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Münir Erten’in katıldığı söyleşi ile devam etti.

Söyleşide Diyarbakır yerel ağızla söylenen deyimler, maniler, kelimler ele alındı. Diyarbakır üzerine şiirler, Büyükşehir Belediyesi Aile ve Kadın Hizmetleri Daire Başkanı Ayşe Yıldırım, Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kürt Dili Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Şerif Azarkan, Diyarbakır Şehit Polis Mehmet Erçin Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Filiz Modalı ve Sıcak Yürekler Derneği Kurucusu Fadile Gül Demirok tarafından seslendirildi.

Program, Büyükşehir Belediyesi Sanatçısı Songül Kale tarafından seslendirilen Diyarbakır türküleriyle son buldu.




Bu haber 1295 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI