Bugun...



Kudüs mitingine katılan kadınlar: Son nefesimize kadar bu davanın arkasındayız

7 Ekim günü İzzeddin Kassam Tugayları tarafından işgalci siyonistlere karşı başlatılan Aksa Tufanı operasyonuna destek vermek için HÜDA PAR tarafından Diyarbakır'da düzenlenen "Aksa Tufanı'na Destek" mitingine katılan kadınlar, son nefeslerine kadar Kudüs davasının arkasında olduklarını vurguladı.

facebook-paylas
Tarih: 17-10-2023 12:25

Kudüs mitingine katılan kadınlar: Son nefesimize kadar bu davanın arkasındayız

Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı "Aksa Tufanı'na Destek" mitinginde sık sık "Kahrolsun İsrail" sloganları atıldı.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden mitinge katılan vatandaşlar, Filistin davasının yalnız olmadığını, kanlarının son damlasına kadar ellerinden geleni esirgemeyeceklerini ifade etti.

Programa katılan kadınlar, Filistin'deki zulme sessiz kalınmaması gerektiğini ve tepki gösterilmesi gerektiğini belirtti.

"Kapalı cezaevindekilerin bile hakka tabi tutulduğu şeyler orada hiç yok"

Her Müslümanın Filistin'de yaşanan duruma tepki vermesi gerektiğini söyleyen Mücahide, "Gazze'de elektrik yok, su yok, internet yok. Kapalı cezaevindekilerin bile hakka tabi tutulduğu şeyler orada hiç yok. Vicdanen şunu söylemek istiyorum; "Eğer evinizde bir damla bile su içebiliyorsanız, sizin boğazınızdan rahat geçiyorsa bize yazıklar olsun. Tepkimizi de veremiyorsak… İmanın en zayıf noktası insanın sesini çıkarmamasıdır. Bu da bizim iman zayıflığımızı gösterir. Yapamıyorsanız bari bir tepki olarak sesinizi yükseltin." dedi.

"Allah'ım, domuzların ellerini Müslümanların üzerinden çek"

Hanım Aslan

İşgalci çetenin kahrolması için dua eden Hanım Aslan, "Allah'ım sana duam o zalimlerin ellerini kurut. Müslümanların ömrünü uzat. Allah'ım, domuzların ellerini Müslümanların üzerinden çek. Hazreti Muhammed'in isminin hürmetine Allah onları kahru perişan etsin." diye konuştu.

"Biz niye kendimizi orası için feda etmiyoruz?"

Fatma Durgun

Kudüs için Müslümanların ellerinden gelen her şeyi yapması gerektiğini ifade eden Fatma Durgun, "Kudüs bizim ilk kıblemizdir. Allah Resulü orada Miraca yükselmiştir. Biz niye kendimizi orası için feda etmiyoruz? Malımızla, canımızla Kudüs'e fedayız. Elimizden ne geliyorsa esirgemeyiz. Son nefesimize kadar bu davanın arkasındayız." şeklinde konuştu.

"Müslüman aleminin uyanmasını istiyoruz"

Münevver Saka

Filistin'deki zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Münevver Saka, "Böyle programların, mitinglerin daha fazla yapılmasını istiyoruz. Yaşanan zulme ses çıkarılmasını istiyoruz. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. Müslüman kardeşlerimize buradan sesleniyoruz; lütfen bu zulme kimse sessiz kalmasın. Orada Müslümanlar zulüm altında bırakılıyor. Hakları ellerinden alınıyor. Gerçekten oradaki zulme ses çıkarılması gerekiyor. Müslüman aleminin uyanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 273 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI