Bugun...



"Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü'nden 'Doktor Odasından Çıkarıldı' Haberleri Hakkında Açıklama"

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, son günlerde bazı sosyal medya platformlarında ve yerel/ulusal basında yer alan "Doktor ‘Güvenlik Koridoru’ arasında odasından çıkarıldı!" başlıklı haberlere dair açıklamada bulunmuştur. Bu açıklamayla, konuyla ilgili netlik sağlanarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi hedeflenmiştir.

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2023 00:40


 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasına göre, haberde bahsi geçen görüntülerin aslında 21 Temmuz Cuma günü mesai sonuna ait olduğu vurgulanmıştır. Haberde yer alan görüntülerin, daha önce yaşanan bir olaya ait olduğu ve dolayısıyla güncel bir durumu yansıtmadığı belirtilmiştir.

Açıklamada, göz hastalıkları uzmanı doktorun hasta sayısıyla ilgili olarak ortaya atılan gerçek dışı iddiaların kesinlikle doğru olmadığı ifade edilmiştir. Hekimin, poliklinik ve sağlık kurulunda yer alan planlı hastalarına özenle baktığı ve görevini titizlikle yerine getirdiği vurgulanmıştır. Bu noktada, doktorun performansıyla ilgili herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığı kamuoyuna aktarılmıştır.

Açıklamada, haberde bahsedilen doktorla olay arasında herhangi bir doğrudan ilişki olmadığı ve yaşanan olayın güvenlik korucusu alımıyla ilgili başka bir konudan kaynaklandığı açıklığa kavuşturulmuştur. Diğer bir ifadeyle, taşkınlık yaşanan durumun hekimimizle herhangi bir alakası bulunmadığı ve olayın sadece yanlış bilgilendirme sonucu yaşanan bir karışıklık olduğu belirtilmiştir.

Haberde yer alan görüntülerin, Çermik ve Ergani İlçelerinde gerçekleşen güvenlik korucusu alımı başvurularıyla ilgili bir durumun sonucunda çekildiği açıklamada yer almıştır. Aynı gün içerisinde sağlık kurulu raporu talep edilen adayların bu duruma tepki gösterdiği ve yaşanan karışıklığın o anki görüntülere yansıdığı belirtilmiştir.

Açıklamada, konunun bir yanlış anlama sonucu bazı vatandaşların tepkisinin çıkmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli incelemelerin ve değerlendirmelerin titizlikle yapıldığı ve gereken adımların atıldığı ifade edilmiştir. Konuyla ilgili olarak gereksiz bir izdihamın önüne geçildiği ve asil ile yedek adayların işlemlerinin sorunsuz bir şekilde sonuçlandırıldığı kamuoyuna bildirilmiştir.

Son olarak, açıklama metni Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamuoyuna saygıyla duyurulmuştur. Bu açıklamanın amacı, yanlış anlamaların ve spekülasyonların önüne geçmek, gerçekleri kamuoyuyla paylaşmak ve sağlık görevlilerinin itibarını korumaktır.




Bu haber 1370 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI