Bugun...



Tansiyon hastası olan kişiler beslenmeye dikkat!

Uzmanlar, doğru beslenme, tansiyon hastalarının sağlık durumunu kontrol altında tutmalarına ve komplikasyon riskini azaltmalarına yardımcı olduğunu belirtiyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-10-2023 07:39

Tansiyon hastası olan kişiler beslenmeye dikkat!

 

Diyetisyen Şeyma Uzun konu hakkında şu bilgileri verdi:

"Tansiyon hastalığı (hipertansiyon), kalp sağlığı üzerinde önemli bir etkisi olan ciddi bir durumdur.

Doğru beslenme, tansiyon hastalarının sağlık durumunu kontrol altında tutmalarına ve komplikasyon riskini azaltmalarına yardımcı olur. İşte tansiyon hastalarının dikkate alması gereken önemli noktalar ve sağlıklı beslenmeyle ilgili ipuçları:

1. Tuz tüketimini sınırlamak:

Tuz, tansiyon seviyelerini yükseltebilecek bir etkendir. Tansiyon hastalarının günlük tuz alımını sınırlamaları önemlidir. İşlenmiş gıdalardan ve fast food ürünlerinden kaçınılmalı, yemekler tuzsuz veya az tuzlu tercih edilmelidir.

2. Potasyum içeren yiyecekler:

Potasyum, tansiyonu düzenlemeye yardımcı olan bir mineraldir. Muz, portakal, patates, ıspanak gibi potasyum açısından zengin yiyecekler tüketmek, tansiyonun dengelenmesine katkıda bulunur.

3. Magnezyum alımını artırmak:

Magnezyum, kan damarlarını genişleterek tansiyonu düşürebilir. Fındık, yeşil yapraklı sebzeler, tohumlar ve tam tahıllar gibi magnezyum açısından zengin besinleri diyetinize eklemek faydalı olacaktır.

4. Düşük yağlı ve düşük kolesterol diyeti:

Düşük yağlı ve düşük kolesterol içeren bir diyet, kalp sağlığını destekler. İyi yağlar olarak bilinen avokado, zeytinyağı gibi yağları tercih etmek, doymuş yağlardan uzak durmak önemlidir.

5. Düzenli egzersiz:

Düzenli egzersiz, tansiyonu düzenlemenin etkili bir yoludur. Haftada en az 150 dakika orta şiddette aerobik egzersiz yapmak, tansiyon kontrolüne yardımcı olur.

6. Alkol ve kafein tüketimi:

Alkol ve kafein tansiyonu olumsuz etkiler. Alkol tüketmemek ve kafein içeren içecekleri azaltmak tansiyon hastalarının sağlığını korumasında oldukça önemlidir.

Tansiyon hastalığıyla başa çıkmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmek ve düzenli fiziksel aktivite yapmak hayati öneme sahiptir. Size özel bir beslenme ve egzersiz planı oluşturmak için bir uzmana danışmanız önemlidir."
 




Bu haber 677 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI