Bugun...



Mardin'e hafta sonu turist akını

Tarihi ve kültürel yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Mardin' hafta sonu turist yoğunluğu yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 15-08-2021 18:11

Mardin'e hafta sonu turist akını

Kültür mozaiği haline gelen Mardin'de hafta sonları turist yoğunluğu yaşanmaya devam ediyor. Bahar aylarında daha çok ziyaretçi ağırlayan Mardin bu yıl yaz aylarında da aynı hareketliliği yaşadı. Mardin'de seyahat acentası işletmecisi olan İsmail Sincar bu yıl ciddi bir hareketliliğin yaşandığını belirterek, eylül ayında yoğunluğun daha fazla artacağını vurguladı.

12 yıldır turizmle ilgilendiğini belirten Sincar, ''Kısıtlamaların kalkması ile Mardin'de ciddi bir hareketlilik oldu. Ama buraya gelen misafirlerimizin maske ve mesafe kurallarına dikkat etmesini rica ediyoruz. Tekrardan eskiye dönmek istemiyoruz. Ciddi bir hareketlilik oldu Mardin'de. İnşallah yasaklar gelmez ve bu şekilde devam eder. Mardin için hedeflenen bir turist sayısı vardı. O sayıya doğru gidiyoruz. Aşılarımızı yaparsak insanların buraya olan güveni biraz daha artar. O yüzden şu an bütün insanlarımıza buradan aşılarını yapmalarını tavsiye ediyorum. Aşılarımızı yaparsak inşallah söylenen sayıya ulaşacağız'' dedi.

''EYLÜL AYI MARDİN'DE ASIL HAREKETLİLİĞİN BAŞLADIĞI DÖNEMDİR''

Mardin'de bahar aylarında daha fazla hareketliliğin olduğunu kaydeden Sincar, ''Burada kültür turizmi etkin, yaz aylarında ve ağustos ayında insanlar daha çok deniz turizmini tercih ediyor. Eylül ayına gittikçe burada yoğunluk daha da artacaktır. O yüzden de buradaki insanlarımızın maske ve mesafe kurallarına dikkat etmelerini rica ediyoruz. Tekrardan eski dönemlere dönmeyi istemiyoruz'' diye konuştu.




Bu haber 571 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Kültür Sanat Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI