Bugun...



Bingöl Umut Kervanı 2023 faaliyet raporunu açıkladı

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2023 yılında 7 bin 132 aileye 5 milyon 487 bin 954 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 07-01-2024 17:13


İhtiyaç sahipleri ile zenginler arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılına ait faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Yardım derneği, geçtiğimiz yıl 7 bin 132 aileye 5 milyon 487 bin 954 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, Bingöl Umut Kervanı olarak 2023 yılında 7 bin 132 aileye 5 milyon 487 bin 954 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını belirterek, kırmızı et, gıda, mutfak eşyası, kırtasiye malzemesi, ev eşyası, giyim, temizlik malzemesi, yakacak, kahvaltılık olmak üzere deprem bölgesi ve Gazze için yardımda bulunduklarını söyledi.

 

Yapılan çalışmaların içeriğinden bahseden Yıldırım, "2023 yılında; 220 aileye 883 bin 935,86 TL değerinde ev eşyası yardımı, 26 aileye 110 bin 363,20 TL değerinde mutfak eşyası yardımı 643 aileye 673 bin 960 TL nakit yardımı, 2 bin 836 aileye 1 milyon 614 bin 555 TL değerinde kırımızı et yardımı, 2 bin 613 aileye 1 milyon 930 bin 663 TL değerinde gıda yardımı, 196 aileye 364 bin 922,50 TL giyim yardımı, 48 aileye 34 bin 27 TL kahvaltı yardımı, 507 aileye 297 bin 625,50 TL değerinde kırtasiye yardımı, 16 aileye 18 bin 360 TL yakacak yardımı, 27 aileye 62 bin 297 TL değerinde temizlik malzemesi yardımı, Gazze için 171 bin 205 TL yardım olmak üzere toplamda 7 bin 132 aileye 5 milyon 487 bin 954,88 TL ayni ve nakdi yardım olmak üzere başta deprem bölgesine ve ilimizde ikamet eden muhtaç ailelere yardım yapılmıştır." dedi.

Aralık ayında 201 aileye ulaşıldı

2023 yılı Aralık ayına ait faaliyet raporunu da paylaşan Yıldırım, "Aralık ayında; bir aileye 2 bin TL değerinde buzdolabı, bir aileye 2 bin 500 TL değerinde çamaşır makinesi, 58 aileye 40 bin 800 TL değerinde kırmızı et, 5 aileye ev eşyası, 16 aileye 54 bin 687 TL değerinde gıda yardımı, 9 aileye 16 bin 740 TL değerinde giyim yardımı, bir aileye 2 bin 400 TL değerinde halı yardımı, bir aileye 5 bin TL değerinde koltuk yardımı, bir aileye 200 TL değerinde mutfak eşyası, 2 aileye 300 TL değerinde temizlik malzemesi, 16 aileye 22 bin 550 TL nakit yardımı olmak üzere toplamda 201 aileye 172 bin 97 TL aynı ve nakdi yardım yapılmıştır" şeklinde belirtti.

"Birbirimize yardımcı olduğumuz sürece Allah'ta bizlere yardımcı olacaktır"

Dernek olarak 12 ay boyunca çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bizler faaliyetlerimize başlarken öncelikle Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) buyurduğu gibi; 'Yarım hurma ile de olsa kendinizi ateşten koruyun.' Bu vesile ile bizler çalışmalarımıza başlarken dernek üye ve gönüllülerimiz ile istişarede bulunup tespit etiğimiz muhtaç kitlelerin durumları hakkında değerlendirmelerde bulunup derneğimize yapılan ayni, nakdi ve bilumum bağışları (yardımları) az çok demeden kabul edip bir araya getirdikten sonra muhtaç ailelerimize ihtiyaçları doğrultusunda ulaştırıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak yılın 12 ayı sahadayız. 2023 yılında Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, üyelerimiz ve gönüllülerimiz ile beraber yardımsever halkımız ile el ele verip ilimizde ikamet eden ihtiyaç sahibi ailelere elimizden geldikçe yardımcı olmaya çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda ilimizde olan ailelerimize ve dışarıdan gelen ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık. Gerek gıda, kırmızı et, nakit, elbise, ev eşyası, yakacak, kırtasiye malzemesi, engelli arabası, temizlik malzemesi, kahvaltı, mutfak eşyası ve daha nice nice yardımları bu ailelerimize gönül huzuru ile ulaştırdık. Buradan vesile olan herkese ayrıca teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine yapılan yardımlar

Deprem nedeniyle hızlı hareket ederek, yaraları sarmak için çalıştıklarını belirten Yıldırım, "6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği illerde vatandaşların temel ihtiyaçlarını karşılamak için seferberlik ilan eden Umut Kervanı Vakfımızın çağrısına karşılık verip başlatmış oldukları yardım çalışmalarına destek olduk. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak depremin hemen ardından, Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman İllerimizde bulunan Umut Kervanı Vakfına bağlı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığı ile yardımlar ulaştırılarak dağıtılmıştır. Umut Kervanı Vakfının çağrısı üzerine Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak acil yardım çağrısına hemen destek olduk. Bingöl Umut Kervanı Derneği, Avrupa Yetim-Eli, Yetimler Vakfı ve İHO EBRAR olarak depremzede vatandaşlarımıza 'Umut Olmaya' gayret ettik.  Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile deprem bölgelerine; battaniye, çocuk bezi, bot ve mont, elektrikli soba, gıda, bakliyat, peçete, ekmek, meyve suyu vs. gönderdik. Ayrıca ilimize gelen depremzedelere eşya ve barınma hakkında bilgi verilerek, gıda ve eşya yardımında bulunduk. Ekiplerimiz, deprem bölgelerinde bulunan depremzedelere sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak; onlarca araç ve yüzlerce üye ve gönüllü yardım personellerimiz ile Kahramanmaraş, Malatya ve Adıyaman İllerinde bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Derneklerimiz aracılığıyla bölgeye gönderilen yardımlar, İl Merkezleri, İlçe Merkezleri ile köylerde koordineli bir şekilde dağıtımlar gerçekleştirmiştir" diye konuştu.

Gazze'ye yardım çağrısı

7 Ekim Aksa Tufanı operasyonundan sonra siyonist işgal rejiminin Gazze'yi vahşice bombardımana tutmasından dolayı Filistinli kardeşlerimiz için birçok mağduriyetler oluştu. Bizlerde Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla yapılan yardım çağrılarına kayıtsız kalmadan elimizden geldikçe hayırseverlerimizin yapmış oldukları bağışları kardeşlerimize ulaştırmaya gayret ettik ve etmeye devam ediyoruz. Yapılan yardımlarla ilgili Bingöllü tüm hayırseverlerin yardım ve desteklerini bekliyoruz. Yüce Allah şimdiden hayırseverlerin yaptıkları ve yapacakları hayır ve sadakalarını kabul etsin, mallarını bereketlendirsin" şeklinde konuştu.

 




Bu haber 234 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI