Bugun...



PAZAR KURULAN SEMTLERDE SATICILAR ÇEVREYE DUYARSIZ!..

Tezgâhlarda yaz mevsimi sıcağında sakatat ürünleri, balık, tavuk, yumurta, süt ürünleri satılmamalı!.. Yaz mevsimiyle birlikte merkez ilçelerde dönüşümlü kurulan semt pazarlarında kış rehaveti yaşanıyor.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 00:25

PAZAR KURULAN SEMTLERDE SATICILAR ÇEVREYE DUYARSIZ!..

Mehmet Zeki Özer

Sıcakların 40 dereceye çıktığı şehir merkezinde pazarların asfalt cadde üzerinde kurulması, sıcaklığı artırıyor.

Bu mevsimde tezgâhlarda yumurta, balık, tavuk eti ve sakatat satımının yasaklanması istendi.

Soğuk ortamda olması gereken ürünlerin sıcakta hızla bozulduğunu belirten vatandaş, sağlığın hiçe sayıldığını belirtti.

Yaz mevsimiyle nereden alındığı bilinmeyen, gün boyunca sıcsk ortamda bekleyip çözünen tavuk eti ve sakatat ürünleriyle balıkların hijyenden uzak ortamda oluşundan şikâyetçi.

Ambalajlanmamış, camĺı vitrin buz dolabında olmayan ürünlerin doğranması, atıkların etrafa atılmasının da ayrı dert olduğunu belirten vatandaş, öğleye doğru birikip akşama doğru atan sakatat ve kırpıntılar sebebiyle birçok sinek ve haşeratın görüldüğü ortamda, kapalı çöp kutuları ve çöp torbaları bulundurulmadığı için, pazarların denetlenmediği noktasına dikkât çekiyor.

Diğer satıcıların kimisinin etiket bulundurmadığı, kimisinin gürültü kirliliği yanında eksik tartımların da yer yer görüldüğünü belirten tüketiciler, belediyelerden gelen zabıtaların görevlerini yeterince yapmadığını ileri sürdü.

Her pazar girişinde, ortasında ve çıkışında tartım cihazı- terazisi talep eden tüketiciler, zabıtadan sıkı denetim beklediklerini ifade etti.

Her pazartesi Gaziler Çeşme Durağı'ndan Selahattin Eýyubî Camisine uzanan pazarda bir keşmekeşin olduğunu belirten tüketiciler, pazar esnafının Çeşme Durağı'ndaki üç şeritli caddeyi iki şerite indirerek, kendi hayatlarını tehlikeye attıklarını belirtti.

Kimi sürücüler, iki şeridin taşan pazar esnafı ve Ceylan Karavil AVM'ye yakın işporta isgalinde olduğunu ileri sürerek, pazar içinde olan zabıtanın sadece araçlarının yanıbaşında mesai doldurduğunu belirtti.

Bir yanda insan sağlığını tehdit eden et ve süt ürünleri, öbür yanda trafik şeritlerinin işgali yetmemiş olacak ki çöplerin gelişi güzel etrafa atılması, gürültü kirliliği...

Belediyeleri göreve, yetkilileri duyarlılığa çağırırken pazar esnafını bilgilendirmenin gereğini gazete olarak bekliyoruz.

Gazetemiz İhbar Hattı'na gelen şikâyetler arttıkça gazetemiz görev sorumluluğu gereği yetkililerin dikkâtine sunuyoruz.




Bu haber 960 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI