Bugun...



EDEBİYAT PARKINA İLGİ ARTIYOR

Hizmet belediyeciliği anlayışıyla birçok çalışmaya öncülük eden Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, kitap okumayı ve şiir yazmayı sevenlere yönelik olarak hizmete açtığı çok maksatlı Edebiyat Parkına vatandaşların ilgisi her geçen gün artıyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-10-2023 14:19

EDEBİYAT PARKINA İLGİ ARTIYOR

 

 

Üçkuyu Mahallesi’nde 5 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen ve Diyarbakır halkına kapılarını açan Edebiyat Parkında, ağaçlarda ve aydınlatma direklerinde şairlerin fotoğrafları, oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş yolları, oturma alanları, Diyarbakırlı şairlerin ve yazarların sözlerini içeren banklar ve sokak hayvanları besleme noktaları yer alıyor.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, edebiyat, kitap ve şiir severlere yönelik olarak, hizmete sundukları Edebiyat Parkına ilginin fazla olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Şairler ve edipler şehrine yakışır bir merkez oluşturduklarını ifade eden Beşikci, “Herkesin gönül rahatlığıyla geleceği ve vakit geçireceği bir alanı Diyarbakırlı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Oyun alanları, kamelyalar, yürüyüş yolları ve oturma alanlarımızın bulunduğu parkımızda, sokak hayvanlarını da unutmadık. Hayvanların bu alanda sorunsuz bir şekilde beslenmeleri için besleme noktaları da oluşturduk.” dedi

ÇOCUKLARI GÖRMEK BENİ MUTLU EDİYOR

Edebiyat evine ders çalışan çocukları gördüklerini ve bu tablonun kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Beşikci, “Parkımıza 7’den 70’şe herkes gidiyor ve sunduğumuz hizmetlerden faydalanıyor. Özellikle Edebiyat evimizde ders çalışan öğrencilerimizi gördüğümüzde mutluluğumuz artıyor. Çünkü gelecekle ilgili olarak büyük hayalleri olan çocuklarımıza katkıda bulunuyoruz. Onların rahat bir ortamda ders çalışmalarına imkan sağlamış oluyoruz. Eşsiz kütüphanesi olan edebiyat evinde öğrencilerimiz, evlerindeki rahatlığı hissediyorlar. Yani öğrencilerimiz, sessiz,  huzurlu ve güvenli bir şekilde ders çalışıyorlar” dedi.




Bu haber 660 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI