Bugun...



Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Gazze çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, tüm Müslümanları ve gayrimüslimleri, genelde Filistin halkını, özelde ise Gazze halkını kapsayan bu soykırımın sona erdirilmesi için her türlü meşru yola başvurarak yoğun baskı uygulamaya çağırdı.

facebook-paylas
Tarih: 12-01-2024 00:30

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Gazze çağrısı


    

 

Dünya Müslüman Alimler Birliği altıncı genel kurul toplantısını 6-10 Ocak 2024 tarihlerinde Katar'ın Doha şehrinde gerçekleştirdi.

5 kıtadan gelen 900 alimin katılımıyla düzenlenen toplantı, "Dinimizi ikame ediyoruz, ümmetimizi ayağa kaldırıyoruz, dinimize yardım ediyoruz” sloganıyla gerçekleştirildi.

Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, yapılan oylamada Birliğin Başkanlığına seçildi.

Kurul, Mescid-i Aksa meselesi ve genelde Filistin'de, özelde ise Gazze'de yaşanan olaylarla ilgili özel bir bölüm ayırdı.

Buna göre katılımcılar, siyonistlerin ve onların yanında yer alanların, çocukların, kadınların ve erkeklerin soykırımına ve kapsamlı katliamlara katkıda bulunan, savunmasız Filistin vatandaşlarına yönelik vahşi ve barbarca saldırılarını en sert şekilde kınadı.

Birlik, Güney Afrika'nın işgalci rejime karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırımı davasına övgüde bulundu.

Katılımcılar, Müslüman ve gayrimüslim halkları, tüm devletleri ve dünyanın özgür halklarını, genel olarak Filistin halkını ve özellikle Gazze halkını kapsayan bu soykırımın sona erdirilmesi için her türlü meşru yola başvurarak yoğun baskı uygulamaya çağırdı.

Birlik, başta yöneticiler ve yönetilenler olmak üzere İslam ümmetini, Filistin halkına yönelik adaletsizliği ortadan kaldırmak için her türlü meşru yola başvurarak desteklemeye çağırdı. 
 




Bu haber 504 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI