Bugun...



Rize-Artvin Havalimanı’nda yurt dışı tarifeli seferler başladı

Rize Artvin Havalimanına ilk yurt dışı tarifeli seferi Umman’ın SalamAir havayolu şirketi tarafından gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 02-07-2023 11:41

Rize-Artvin Havalimanı’nda yurt dışı tarifeli seferler başladı

Umman'ın başkenti Maskat'tan SalamAir Havayolu Şirketi tarafından düzenlenen ilk seferle dün akşam saatlerinde Rize-Artvin Havalimanına inen ilk uçak için havalimanında su takı töreni düzenlendi. Uçaktan inen yolcular çiçekler, ikramlar ve tulum eşliğinden karşılandı.

Havalimanına ilk düzenli yurt dışı seferinin başlayacak olması nedeniyle düzenlenen törene katılan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, SalamAir CEO'su Kaptan Mohamed Ahmed ile bir süre görüştükten sonra havalimanını gezilerek teknik ve fiziki donanımı hakkında bilgiler aldı.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rize Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı, "Son yıllar özellikle Doğu Karadeniz bölgesine ve ilimiz Rize’ye dönük çok ciddi bir ilgi ile karşı karşıyayız. Bu turizm hareketliliği ve ilgi bizleri yeni adımlar atmaya ve yeni vizyonlar ortaya koyma itiyor. Bu noktada artan talebi karşılayabilme ve sürdürülebilir turizm için iki temel unsur var. Bir tanesi ulaşılabilir olmak, diğeri ise gelen misafirlere kaliteli anların yaşatacak hizmeti sunmak. Bu anlamda geçtiğimiz yıl mayıs ayında açılışını hizmete açtığımız Rize Artvin havalimanımız açısından çok önemli ve güzel bir günü yaşıyoruz.  1 yılı aşkın süreden buyana yaklaşık 1 milyon vatandaşımız havalimanımızı kullandı. 7 bin civarından da hava hareketliliğine sahne oldu. İlimize artan bu taleple birlikte hem uçuş sayılarımız hem de gelen misafirlerimizin sayısı artacaktır." dedi.

Sarı, "İlk kez havalimanımız uluslararası tarifeli ve ticari niteliğe haiz bir uçuşla gündem geliyor. Umman’dan hafta da iki kez planlanan uçuşlarla havalimanımız bundan sonra uluslararası uçuşlarda da kullanılacak.  Ümit ediyorum bugün 200 yolcu ile başlayan ziyaretler katlanarak devam edecektir.  İlimiz turizmi ve ülkemize yaratacağımız katma değer açısından bunu çok anlamlı ve özel buluyoruz." ifadelerini kullandı.

SalamAir CEO'su Kaptan Mohamed Ahmed ise Rize’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek,  "Rize'den direkt uçuşların başlaması, SalamAir’ın Umman Sultanlığı ile potansiyel turizm pazarları arasında daha önce kurulmamış bağlantılar kurmaya olan bağlılığını ve yenilikçi yaklaşımını vurgulamaktadır." dedi.

Umman'ın başkenti Maskat'tan SalamAir Havayolu Şirketi tarafından 1 Temmuz - 5 Eylül tarihleri arasında haftada 2 gün olarak direkt sefer düzenlenecek.




Bu haber 630 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI