Bugun...



“1. Dicle Bağ Bozumu Festivali” yapıldı

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Dicle Kaymakamlığı ve Dicle Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Dicle Bağ Bozumu Festivali düzenlendi.

facebook-paylas
Tarih: 13-10-2023 17:28

“1. Dicle Bağ Bozumu Festivali” yapıldı

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, festivalin açılış programında yaptığı konuşmada, Dicle’nin her gün geliştiğini, ilçeyi daha da kalkındırmak ve geliştirmek için çalışmaya devam ettiklerini ifade etti.

Diyarbakır’ın her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de iyi bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Vali Su, ilçede devam eden yatırımları anlattı.

İlçede hükümet konağı inşa çalışmalarının devam ettiğini aktaran Vali Su, sözlerine şöyle devam etti:

"Yapımı tamamlanma aşamasına gelen belediye hizmet binasını kısa süre içinde hizmete açacağız, bu hizmet binasının içerisinde kadın yaşam merkezi ile çocuk ve gençlerimizi yönelik bilgi evi de bulunacak."

Dicle'ye kazandırılacak 60 Yatak Kapasiteli Devlet Hastanesinin ihalesinin yapıldığını, kısa süre içerisinde yapımına başlanacağını belirten Vali Su, ilçede diyaliz hastaları için de diyaliz ünitelerinin kurulacağını ifade etti.

Programda festival kapsamında düzenlenen en iyi üzümü yetiştirme yarışmasında dereceye giren çiftçilere ödülleri Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Vali Su, etkinlikte beraber cevizli sucuk yaptığı çiftçilere bereketli ve bol kazançlı bir hasat dönemi diledi.

Programa Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Kaymakamı Kadir Yurdagül, Dicle Belediye Başkanı Felat Aygören, Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe, Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu ile ilgili kurum müdürleri ve üreticiler de katıldı.

 




Bu haber 637 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI