Bugun...



Sulama kanallarında ölümcül tehlikeye karşı uyarı!

DSİ 103'üncü Şube Müdürlüğü tarafından yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla baraj, gölet, sulama kanalı gibi su depolama ve iletim tesislerine yüzmek için girenlere uyarıda bulunarak, bu yerlere girilmesinin ölümcül neticeler doğurduğu bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 19-06-2023 21:15


Yapılan tüm uyarılara rağmen dün 2 vatandaşın boğularak hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, "Sulama kanalları da benzer tehlikeler barındırmakla birlikte kendine has riskler de taşımaktadır. Bu sebeplerle baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanalları yüzmek ve serinlemek için son derece uygunsuz ve tehlikeli tesisler olup bu tesislere herhangi bir maksatla girilmesi kesinlikle yasaktır." denildi.

 

Açıklamanın devamında, "Vatandaşlarımızdan ricamız; Suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu konusunda özellikle anne ve babaların çocuklarını uyarmaları ve hafta sonu meydana gelen olayda olduğu gibi baraj, gölet ile sulama kanallarına yakın mesafede bulunmamaları konusunda bilinçlendirilmesi hayati önem arz etmektedir." ifadelerine yer verildi.




Bu haber 346 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI