Bugun...



“HİZMETLE GÜZELLEŞTİRDİK, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE KALPLERİ KAZANDIK”

2019 yılında göreve gelen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geride kalan 4 yılın değerlendirmesini yaptı. “Gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliği” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Beyoğlu,”İlçemizi hizmetlerle güzelleştirdik. En önemlisi de uyguladığımız sosyal belediyecilikle gönülleri fethettik, kalpleri kazandık” değerlendirmesinde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-06-2023 16:50

“HİZMETLE GÜZELLEŞTİRDİK, GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ İLE KALPLERİ KAZANDIK”

Diyarbakır’ın kalbi Bağlar’da AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun çeşitli yaş grubundaki vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla farkındalık oluşturuyor. Beyoğlu’nu her mahallede   her kesimden  insanların kalbine ve yaşamına dokunurken görmek mümkün.

 Başkan Hüseyin Beyoğlu,” 4 yılda yüzbinlerce insanla sıcak temas kurduk. Yaşlı ve hasta vatandaşlarımızdan engelli vatandaşlarımıza kadar herkesin yaşamına dokunmaya, gönüllerini kazanmaya ve yalnız olmadıklarını hissettirmeye çalıştık,yapmaya da devam ediyoruz. Her bir insanımızın hayır duasını almayı çok kıymetli görüyoruz.”diye konuştu.

Her Hanenin Kapısını Çalıyor

Yakın zamana kadar terör ve kaos görüntüleriyle insanların hafızasına kazınan, ilçe sakinlerinin tabiriyle “gündüz bile insanların girmeye çekindiği”  Bağlar sokaklarında gece gündüz demeden her hanenin kapısını çalan bir belediye başkanı var. Kimi zaman eşiyle beraber, kimi zaman da kendisi ayrı ve eşi ayrı programlar yaparak her yaş grubundaki insanlara misafir oluyor. Onları bir gün yatağa bağlı yaşayan hasta ve yaşlıların elini öpüp hatırlarını sorarken, bir başka gün engellilerin ihtiyaçlarını karşılarken, bir başka gün de ihtiyaç sahibi çocuklara giysi dağıtırken görmek mümkün. Bir yandan ihtiyaçları karşılarken, diğer yandan da gönülleri okşuyorlar. Gecenin her hangi bir saatinde bir vatandaşın kendilerine ulaşması ve sorununa çözüm bulması söz konusu olabiliyor.

 İlçe sakinleri her gün aşina oldukları bu görüntülere artık yabancı değil. Oy veren, vermeyen herkes ve her kesim Bağlar için için yakın zamana kadar hayal edilemeyen bu tablodan dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Sosyal Devlet Anlayışını Örnek Alıyoruz”

Başkan Hüseyin Beyoğlu,4 yılda hem hizmet yaparak ilçenin geri kalmışlığını giderdiklerini hem de gönüllere dokunan sosyal belediyecilik örnekleri ortaya koyduklarını kaydetti.

Beyoğlu, ”Yol, asfalt, kaldırım. Bunları yapmak zaten belediyelerin asli görevi. Bizden önce bunlar da yapılmamıştı. Biz geldikten sonra 36 kırsal mahallemizin tamamında bu sorunu ortadan kaldırdık. 12 merkez mahallemizde de asfaltlama başta olmak üzere kaldırım ve parke taşlarını yeniledik. Bugün Bağcılar mahallemiz sadece Diyarbakır’ın değil, Türkiye’nin modern şehirleşmedeki modeli haline gelmiştir. Yeşil alan ve park projeleriyle, eğitime verdiğimiz destek ve mesleki kurslarımızla çok şeyi başardık. Ama bana göre en büyük görev rutin belediyecilik dışında yaptığımız gönül ve sosyal belediyeciliğidir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halkımız nezninde büyük ve farklı bir lider olmasının altında neden, insanların gönlüne dokunan sosyal devlet anlayışıdır. Biz onun halkçı ve gönül adamı olma anlayışını örnek alıyoruz. Siyasi saiklerle bunu yapmıyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar herkese ulaşmaya gayret ediyoruz.  Hasta bir vatandaşımıza moral vermek, engelli bir vatandaşımızın yaşamına dokunmak, ihtiyacı olan bir çocuğumuzun yüzünü güldürmek, yaşlı bir büyüğümüzün duasını almak bizim için her şeyden daha önemli ve değerlidir. Bizim mücadelemizin özünde insanlara hizmetkar olmak ve dualarına talip olmak vardır.” ifadelerini kullandı.




Bu haber 440 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI