Bugun...



ARA GÜLER ARŞİVİNDEN ‘’İSTANBUL’’ SERGİSİ, SOFYA’NIN ÖNDE GELEN FOTOĞRAF GALERİSİ SYNTHESIS GALLERY’DE AÇILDI

Ara Güler Müzesi, Ara Güler’in fotoğraflarını uluslararası sergi ve iş birlikleri ile geniş kitlelere ulaştırmaya devam ediyor. Yakın zamanda Amsterdam’daki Foam Müzesi’nde ve Filibe’deki International Meetings of Photography Festivali’ndeki ses getiren sergilerden sonra Ara Güler Müzesi şimdi de Ara Güler’in arşivinden 52 adet siyah beyaz fotoğraftan oluşan ‘’İstanbul’’ sergisi ile 23 Aralık 2023- 25 Ocak 2024 tarihlerinde Sofya Synthesis Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

facebook-paylas
Tarih: 01-12-2023 00:10

ARA GÜLER ARŞİVİNDEN ‘’İSTANBUL’’ SERGİSİ, SOFYA’NIN ÖNDE GELEN FOTOĞRAF GALERİSİ SYNTHESIS GALLERY’DE AÇILDI

Türkiye’de kültür ve sanat alanında uzun soluklu çok sayıda sosyal sorumluluk projesinin ve platformunun destekçisi olan Doğuş Grubu’nun, Ara Güler ile iş birliği sonucu 2016 yılında hayata geçirdiği Ara Güler Müzesi’nin Sofya’daki ilk sergisi ‘’İstanbul’’ kapılarını ziyaretçilere açtı. Ara Güler’in ağırlıklı olarak 1950& 1960’lı yıllarda çektiği ve en bilinen fotoğrafları arasında yer alan 52 adet siyah-beyaz İstanbul karesini izleyiciye sunuyor.

Sergiye paralel olarak gerçekleştirilen etkinlikler arasında; 24 Kasım Cuma günü saat 18.30’da Sofya Üniversitesi’nde Ara Güler Arşiv ve Araştırma Merkezi ve Ara Güler Müzesi üzerine bir sunum gerçekleşecek. 25 Kasım Cumartesi günü 16.00-20.00 arası Photosynthesis Library’de Ara Güler’in kariyeri boyunca yayımlanmış kitapları, Ara Güler Müzesi yayınlarından bir seçki üzerine sohbetler; 16.30’da ise Ara Güler’in 12 kısa öyküsünden oluşan ‘’Babil’den Sonra Yaşayacağız’’ kitabından bir öykü okuması yer alıyor. Serginin kapanışı 25 Ocak günü ‘Islık Çalan Adam’ belgeseli ve Ara Güler’in kısa filmi ‘Kahramanın Sonu’nun gösterimiyle tamamlanacak.

Ara Güler arşivinden 52 adet siyah beyaz fotoğraftan oluşan ‘’İstanbul’’ sergisi, 23 Kasım 2023 - 25 Ocak 2024 tarihleri arasında Sofya’nın önde gelen fotoğraf galerilerinden Synthesis Gallery’de ziyaret edilebilir.

Ara Güler Müzesi Hakkında:

Ara Güler Müzesi, Türkiye’de foto muhabirliği ve fotoğraf sanatının öncülerinden Ara Güler ile Doğuş Grubu iş birliği sonucu kurulmuştur. Müze Ara Güler’in 90. yaş günü olan 16 Ağustos 2018 tarihinde kendisinin de katılımıyla bomontiada’da açılmıştır. Ara Güler Müzesi, Ara Güler’in çok yönlü sanatçı kimliğini, ilham veren yaşamını ve değerli arşivini geniş kitlelerle buluşturmayı amaçlamaktadır. Yurtiçi ve yurtdışı sergiler, yayınlar, etkinlikler ve iş birlikleri ile fotoğraf sanatının görsel, duygusal ve sosyal etkisini öne çıkartmayı ve yaygınlaştırmayı hedeflemektedir. Ara Güler’in yaşamı boyunca arşivini muhafaza ettiği Beyoğlu, Galatasaray’da bulunan Güler Apartmanı’nın kalıcı müze adresi haline getirilmesi planlanmaktadır.

 




Bu haber 418 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sağlık Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI