Bugun...



DİYARBAKIR YENİ BİR FUTBOLCU FABRİKASINA KAVUŞUYOR

Futbola gönül veren isimlerin girişimleriyle bölgedeki alt yapıyı güçlendirmek ve yetenekli çocukları keşfedip futbola kazandırmak amacıyla 3 yıl önce kurulan Diyarbakır İnter Futbol Kulübü, kısa sürede hem sportif başarı hem de lisanslı sporcu sayısında önemli bir başarıya ulaştı. Lisanslı sporcu sayısı 250’ye ulaşan kulüp 7 genç yeteneği de Süper Lig başta olmak üzere profesyonel lig kulüplerine kazandırdı.

facebook-paylas
Tarih: 21-08-2023 16:09

DİYARBAKIR YENİ BİR FUTBOLCU FABRİKASINA KAVUŞUYOR

Bölgedeki alt yapı eksikliği hissedilerek futbola gönül veren isimlerin girişimleriyle kurulan futbol kulübü kısa zamanda önemli bir çıkış yaparak geleceğini futbolda arayan çocukların umudu haline geldi.

İtalya’nın dünyaca ünlü dev kulübü İnter’den esinlenerek kurulan ve yine İtalyan ekibiyle eğitim başta olmak üzere çeşitli konularda işbirliği yapılan Diyarbakır İnter, geçen sezon U-14 Ligi’nde Türkiye ikincisi olarak tarih yazdı. Kulübün lisanslı sporcu sayısı kısa zamanda 250’ye kadar ulaştı. Başarılı performanslarıyla dikkat çeken 7 futbolcu aralarında Trabzonspor’un da olduğu Süper Lig ve 1.Lig kulüplerinin alt yapısına transfer oldu.

HEDEF KALICI BAŞARILAR

Diyarbakır İnter’in yeni hedefi, kalıcı tesis sorununu çözerek bu başarıyı kalıcı hale getirmek. Bölgenin emektar ve başarılı alt yapı antrenörlerinden Müslüm Doğan’ın öncülüğünde kurduğu teknik heyetle düzenli olarak sporcu taraması ve çalışması yapan Mavi-Beyazlı kulüp, profesyonel liglerden teklif alan sporcuların önünü açmak amacıyla da dikkat çekiyor. Kulüp yöneticileri,”yeter ki sporcuların önü açılsın ve gelecekleri kurtulsun “ diyerek maddi konularda feragat ediyor.




Bu haber 345 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI