Bugun...



Kış aylarıyla birlikte sakatat ürünlerine talep arttı

Organik bir ilaç faydası veren, vitamin ve mineraller açısından birçok hastalığa iyi gelen sakatatta soğuk havalarla birlikte talep artışı yaşandı.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 00:05

Kış aylarıyla birlikte sakatat ürünlerine talep arttı

 

 

Vücuda sağladığı vitamin ve mineraller açısından grip, soğuk algınlığı, kemik ağrıları ve birçok rahatsızlığa iyi geldiğini belirten sakatat satıcıları, gıdalar içerinde en doğal ve faydalı olan sakatata ilgilin artığını belirtti.

Sakatat ürünlerine talebin arttığını İLKHA mikrofonuna aktaran satıcılar, sakatatın sadece kış aylarında değil yılın 12 ayı tüketilmesi gerektiğini söyledi.

"Sakatat birçok hatalığa iyi geliyor"

Erhan Songur

Sakatat ürünlerine talebin arttığını belirten sakatat satıcısı Erhan Songur, "Sakatat işini yapıyoruz. Burada kelle, ciğer, işkembe, yürek, böbrek, dalak gibi hayvanın hemen tüm iç organları var. Şu an kış aylarında olduğu için işlerimiz iyidir. Yaz aylarında sakatat tüketimi az, kış aylarında ise daha iyidir. Sakatat birçok hastalığa iyi geliyor. Kelle paça, işkembe çorbası ve dolması oluyor. Yürek, böbrek ve ciğer ise mangalda ızgara şeklinde yapılıyor. Sakatat tüketmek çok iyi ve sağlıklıdır. Çünkü birçok hastalığa iyi geliyor." şeklinde konuştu.

"Gıdalar içerisinde en doğal olanı sakatattır"

Mehmet Tunç

Sağlık açısından yılın 12 ayında sakatat ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini ifade eden bir diğer sakatat satıcısı Mehmet Tunç ise şunları söyledi:

"Sakatat sağlığa çok faydalıdır. Hatta gıdalar içerinde en doğal olanı sakatattır. Kelle, ciğer, yürek ve böbrek gibi sakatatların hepsi faydalıdır. Her insanın yiyebileceği ve yemesi gereken bir besindir. Satışlarımızın yüzde 95'i kış aylarındadır. Yaz aylarında pek bir talep yok. Ama millet bu konuda yanlış yapıyor. Sağlık açısından yılın 12 ayında sakatat ürünlerinin tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Sakatat  genellikle grip, kemik ağrılarına ve soğuk algınlığı gibi hatalıklara iyi geliyor. Yemek kültürümüze göre kelle paça 10 çeşide kadar yapılabiliyor. Şu an sakatat ürünlerine talep çok ve bu talebi de karşılayamıyoruz."




Bu haber 356 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI