Bugun...



Baba mirası marangozluk mesleğini 15 yıldır devam ettiriyor

Mardin'in Eski Çarşısında marangozluk yapan Yusuf Akdolu, babasından kalan mesleğini küçük yaşlardan itibaren sürdürerek manevi hakkını ödemeye çalışıyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2023 00:31

Baba mirası marangozluk mesleğini 15 yıldır devam ettiriyor

15 yıldır baba mesleği olan marangozluk mesleğine aşkla tutunan usta Yusuf Akdolu, genç yaşına rağmen hem kendisinin hem de babasının geçimini sağlıyor.
İşine dört elle sarılan usta Akdolu, mesleğin zor yanları, icra ettiği sanatlar ve kendisine manevi olarak kalan marangozluk mesleği hakkında İLKHA'ya konuştu. 
Uzun yıllardır mesleği sürdürdüğünü belirten Akdolu, "Marangozlukla uğraşmaktayım. Baba mesleği olup 15 yıldır marangozluk mesleğini icra ediyorum. Her işin zor yanları olduğu gibi marangozlukta da zorluklar vardır. Kereste keserken makinede el kopması, ciddi yaralanmalar oluşabiliyor. Babamın iş başındayken elini makineye kaptırmıştı." diye konuştu.
"Çok şükür babam bu meslekle bizleri okuttu" 
Yusuf Akdolu
Babasının icra etmeye çalıştığı marangozluk mesleğinin geçmişine de değinen Akdolu, "Babam da bu işe 5 yaşından başlayıp tam 61 yıl sürdürmüş. Çok şükür babam bu meslekle bizleri okuttu. Bize baktı, büyüttü emeği çok geçti. Onun hakkını ödeyemeyiz ama yine de hakkını ödemek adına bu mesleği icra ediyoruz. Çalıştığım dükkânda babam çalıştı ve yaklaşık 200 yıllık bir tarihe dayanmaktadır bu dükkân." şeklinde dile getirdi. 
Geçimini bu meslekle sağladığını ve yaptıkları icraatları aktaran Akdolu, "Geçimimizi de buradan yapıtlıklarımızı satarak Allah'ın izniyle geçiniyoruz. Sandalye, kapı, pencere, beşik, üniversite öğrencilerin getirdikleri farklı projeleri yapmaktayız. Aslım satışları yapılıyor, ara ara rağbet görmektedir. Elhamdülillah emeğimizin karşılığı boş kalmıyor. Bu genç yaşımda bu zorlu mesleği kendim tercih ettim. Can u gönülden bu mesleği yapıyorum. İstesem başka işlerde yapabilirim ama hem baba mesleği olduğundan maneviyatı daha önem taşımakta hem de bu mesleğin devamı ve unutulmaması için çalışmaktayım." şeklinde konuştu. 
"Akıtılan terde Allah her zaman rızkı gönderir" 
Akdolu, çırak durumu hakkında da konuşarak, "Çıraklar fazla gitmiyor bu mesleğe. Daha önce çırak bulduk ama sonucu olumsuz çıktı. Ayrıca şimdiki gençler alın teri akıtmadan, tozlanmadan çalışmanın peşinden gitmekte. Çoğu gencimiz kısa yoldan para kazanmanın derdine düşmüşler. Bu hususta da yapacak bir şey yok maalesef. Akıtılan terde Allah, her zaman rızkı gönderir." şeklinde ifade etti. 

 




Bu haber 1129 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI