Bugun...



Gençler trafik ışıklarında Filistin için ellerindeki dövizlerle eylem yaptı

Kudüs Platformu tarafından organize edilen basın açıklaması ve trafik ışıklarında dövizli eylemi gençler Ebu Ubeyde yelekleri giyerek gerçekleştirdi.

facebook-paylas
Tarih: 04-12-2023 00:15

Gençler trafik ışıklarında Filistin için ellerindeki dövizlerle eylem yaptı

Ağrı'daki STK'ların bir araya gelerek oluşturdukları Kudüs Platformu bünyesinde bugün Ağrı Dörtyol Kavşağı'nda gençler eylem gerçekleştirdi.

Filistin'in Gazze kentinde işgal rejimi tarafından 7 Ekim tarihinden beri süren katliamı duyurmak için gençler, Ebu Ubeyde ve Kubbet-ü Sahra resimlerinin bulunduğu yelekleri giyerek eylem yaptı.

Küçükten büyüğe farklı yaş gruplarında olan gençler ellerine aldıkları dövizleri kırmızı ışık yandığında havaya kaldırarak araçların önlerinde durdu. Yeşil ışık yandığında ise kenara çekilen gençler tekrar kırmızı ışık yanan dek bekledi.

Dövizlerde "Jı Çem Heta Behrê Filistîn'a Azad", "Büyümeye Hakkım Var", "Gazze Ölüyor Dünya Uyuyor", "Daha Kaç Çocuğun Adı Eline ve Ayağına Yazılacak", "HAMAS El Cihad Mücahittir israil Teröristtir" ifadeleri yer aldı.

STK temsilcilerinin hazır bulunduğu eylemde zaman zaman şoförler araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.

Eylemden sonra toplanan grup basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını grup adına Said Hasan Güler okudu.

Meydanların boş bırakılmaması gerektiğini hatırlatan Güler, "Filistin direnişine aralıksız bir şekilde maddi yardımlar devam ettirilmeli, siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir. Bu hususta tüm esnafımız da bundan sonra siyonizme destek veren firmaların mallarını ne almalı ne de satmalıdır. Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye halklarına çağrımız ise, bu vahşet devam ettiği müddetçe sınıra yığılmaları, orada nöbet tutmaya devam etmeleri, yardım ve destek ulaştırmak için bütün gayret ve yolları denemeleridir. İşgalci siyonistlere çağrımız, Filistin'de işgal ettiğiniz topraklar Filistinlilerindir. Siz nereden gelmiş iseniz geldiğiniz ülkelere geri dönün. Çünkü Filistin toprakları asla size vatan olmayacaktır. Orada asla güvende olmayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen eylem çocuklara yapılan ikram ile son buldu.




Bu haber 360 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI