Bugun...



CANAN DEMİR İLE KAYAPINAR’A KADIN ELİ DEĞECEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkan Adayı Canan Demir, Kayapınar’da her alanda yapacakları çalışmalarla örnek belediyecilik sergileyeceklerini söyledi.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-02-2024 09:52:09 Tarih: 25-02-2024 09:49

CANAN DEMİR İLE KAYAPINAR’A KADIN ELİ DEĞECEK

 

 

CHP Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Canan Demir, yerel seçime dair değerlendirmelerde bulunarak projelerini anlattı.

KAYAPINAR’A ARTIK KADININ ELİ DEĞMESİ GEREKİYOR

Seçime yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Adayı Demir, “Bölge olarak belediyecilik çok fazla eksik olduğu için bir kadının elinin değmesini düşündüğümüz için aday oldum” dedi.

YETERİNCE HİZMET ALAMADIK

Kayyum olmasına rağmen Kayapınar’a hizmet gelmediğini ifade eden Demir, “AK Parti güdümünde bir bölge kayyum ile yönetiliyor ama ne yazık ki hizmetten mahrum kaldık. Kayapınar konjonktür olarak ileri seviye bir ilçe, Diyarbakır’ın göz bebeğidir. Gelişmişlik olarak ve kentsel yapılaşma olarak, eğitim ve öğrenim olarak ileri bir ilçe ekonomik bakımdan da biraz iyiyiz. Fakat depremden sonra her şey alt üst oldu. Evi yıkılan vatandaşlarımızın göç ettiği bir bölge haline geldik. Bu süreçten sonra trafik problemi, yoksulluk, barınma sorunu bunları yaşıyoruz.” diye konuştu.

Projelerini de anlatan Canan Demir, “Önceliğimiz kadınlar ve psikolojik yapı olacak. Kayapınar’da yaklaşık 34 tane mahalle var. Bunların 9 tanesi merkez mahalle buraları baktığımız zaman çalışan kadınlarımız var. Bunlar için bakımevleri, kreşleri kuracağız. Kadın kooperatifleri kurup kadınlarımızı her alanda değerlendirmeyi düşünüyorum. Eğitime çok önem veriyoruz. Çünkü eğitim anlamında geriledik. Bu nedenle kültürel faaliyetlerin olduğu eğitime destek altında evlerimizi kurmaya planladık. Çocuklarımız okullarından sonra sorularını çözebileceği öğretmenlerimizden destek alabileceği evler oluşturacağız. Makale odaları ve tartışma odaları da yapacağız. Ambalajlama birimi kurmayı düşünüyoruz. Köy ürünlerimizi alıp organik tarım yapıp onları alıp gençlerimizin yarı zamanlı çalışabileceği alanlar oluşturacağız. Hem gençlerimiz istihdama katılacak hem de gelir elde edecekler. Bölgemizi de tanıtmış olacağız.” şeklinde konuştu.

KADINLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUM

Kayapınarlı kadınlardan 31 Mart seçimlerinde destek beklediğini söyleyen Demir, “Kayyum elindeki bölgemizi kurtarmak istiyoruz. Elimize hortumu, süpürgeyi alıp Kayapınar’ı temizlemek istiyoruz. Yolsuzluk yapanlardan artık çok yorulduk. Biz bölgenin parasını bölgeye refahı için aktarmak istiyoruz. Kadın kadının yurdudur. Kadınlarımızdan destek bekliyorum. İnşallah çok güzel şeyler başaracağız.” dedi.




Bu haber 1355 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI