Bugun...



Üniversite öğrencilerinden farkındalık eylemi: Gazze için kornaya bas!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 12 gündür "Gazze için kornaya bas" adıyla eylem düzenliyor.

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2024 18:45

Üniversite öğrencilerinden farkındalık eylemi: Gazze için kornaya bas!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için 12 gündür günün belli saatlerinde derslerinden fırsat buldukça nöbetleşe farkındalık eylemi yapıyor.

Üniversite'nin günde binlerce İstanbullu'nun kullandığı E-5 karayaolunun yanından olmasını fırsat bilen öğrenciler, üzerinde "Gazze için kornaya bas!" yazılı pankar ve işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırımı anlatan pankartlarla yaşanan soykırıma dikkat çekmeye çalışıyor.

Sürücüler de duyarlı üniversite öğrencilerinin yaptığı farkındalık eylemine destek vererek; Gazze için araçlarının kornasına basıyor.

"Bu eylemi ilk önce kendimiz için yapıyoruz"

Öğrenciler adına konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Enes Özdemir, "İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze'de 7 Ekim'den bu yana artan soykırıma karşı öğrenci arkadaşlarımızla beraber üniversitemiz de E-5'in kenarında olduğu için farkındalık eylemi yapıyoruz. Bunu 12 gündür devam ediyoruz. Bu eylemi ilk önce kendimiz için yapıyoruz. Gündem çok hızlı değişiyor, biz de unutmayalım. Ders aralarında, günde 2-3 defa yarım saat 40 dakika arkadaşlarımızla beraber pankart tutuyoruz. İnsanlarımız unutmasın, normalleştirmemeliyiz. Çünkü 30 bine yakın sivil katledildi. Katledilenlerin çoğu çocuk, yaşlı ve kadın. Ses vermeliyiz, bizimde elimizden bu geliyor. Vatandaşlarımız sağ olsunlar kornaya basıyorlar, el işareti yapıyorlar, bizi mutlu ediyorlar. Genelde tepkiler olumlu. Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar devam edeceğiz."ifadelerini kullandı.




Bu haber 438 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI