Bugun...



Yeniden Refah’ın Büyükşehir Adayı, Müteahhitlere Destek İstedi

Yeniden Refah Partisi (YRP) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Hikmet Kaplan’ın seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

facebook-paylas
Tarih: 18-02-2024 20:15

Yeniden Refah’ın Büyükşehir Adayı, Müteahhitlere Destek İstedi

 

 

 

Kayapınar ilçesinde yapılan açılışa partinin il başkanı Ali Erdem, ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı. 

Diyarbakır’da Ahmet Bilgin’den sonra hiçbir hizmetin yapılmadığını iddia eden Yeniden Refah Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Hikmet Kaplan, Diyarbakır’daki müteahhitlerin zor durumda olduğunu, çok hüzünlü olduklarını ve müteahhitlere destek çağrısında bulundu. 

“EMANETLERİ GERİ ALMA ZAMANIDIR”

Açılışta ilk konuşmayı yapan il başkanı Ali Erdem; “Selamun aleyküm, çok kıymetli Diyarbakırlı hemşerilerimiz, çok kısa bir şey söyleyeceğim. 1994’te aldığımız, 1997 yılında geri bıraktığımız emanetleri alma zamanıdır. Allah hepinizden razı olsun, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“DİYARBAKIR İLÇE GİBİYDİ, AHMET BİLGİN BÜYÜKŞEHİR YAPTI”

Ardından sahneye çıkan büyükşehir belediye başkan adayı Hikmet Kaplan ise; “Partimizin ahlaklı belediyeciliğine geldiğimiz zaman Diyarbakır’da bugün bizim en büyük sorunumuz ahlak sorunudur. Siyasi ahlak sorunumuz mevcuttur, ticari ve ekonomik ahlak sorunlarımız mevcuttur. Biliyorsunuz bundan 30 yıl önce Ahmet Bilgin Beyefendi Refah Parti’mizin belediye başkanıydı. Ve o dönemdeki hizmetlere baktığımız zaman İstasyon Köprüsü’nü, hatta kendi evini ve mabedini yıkıp yol yapan, Ofis alt geçidini yaptığında Diyarbakırlıların tümü hayranlıkla bakıyordu. Çünkü Diyarbakırlılar asla bir alt geçit görmemişti. Lütfen bunlara dikkat etmenizi istiyorum. Refah Partisi sadece hizmet partisidir ve yaptığı hizmetler apaçık ortadadır. Diyarbakır 1994 yılında tıpkı bir ilçe gibiydi, ilçe halindeyken Ahmet Bilgin Diyarbakır’ı büyükşehir yapmıştı” diye konuştu. 

“MÜTEAHHİTLER, BELEDİYEYE HÜZÜNLÜ GİDİP ORDAN HÜZÜNLÜ AYRILIYORLAR”

1994 seçimlerinde Ahmet Bilgin’in hizmetleri dışında belediyenin herhangi bir hizmet yapmadığına vurgu yapan Kaplan; “Bana belediyeciliğin bir hizmetini söyleyin. Doğru dürüst hizmet bulamazsınız. Eğer Diyarbakır’da müteahhitlerimiz ve iş adamlarımız olmazsa Diyarbakır’ın hangi güzelliğinden bahsedebiliriz. Bu gördüğünüz bütün güzellikleri sadece müteahhitlerimiz yapmıştır. Müteahhitlerimiz şuanda çok zor durumdadır, hepsi buradan sürülüyor. Belediyede hiçbir işleri doğru dürüst yapılmıyor. Hüzünlü giriyorlar, daha hüzünlü geri çıkıyorlar. Buna çok dikkat etmenizi istiyorum. Şuanda müteahhitlerimiz, Mersin’e Antalya’ya, Balıkesir’e kaçmak zorunda kalmıştır” şeklinde konuştu. 

HİKMET KAPLAN KİMDİR?

Hikmet Kaplan, 1976 Diyarbakır’ın Sur ilçesi Tavuklu Köyü’nde dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladı. İş adamı ve müteahhit olan Kaplan, evli ve 4 çocuk babasıdır.




Bu haber 1246 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI