Bugun...



Çocuklar Gökyüzünde Uppy'ye Emanet Ediliyor

Düşyeri tarafından 2-6 yaş arası çocukları dijital dünyanın tehlikelerinden korumak için geliştirilen yerli aplikasyon Uppy, küresel genişlemesine bir halka daha ekledi.

facebook-paylas
Tarih: 22-02-2024 00:20

Çocuklar Gökyüzünde Uppy'ye Emanet Ediliyor

 

 

Türkiye merkezli Eğitim ve Teknoloji Şirketi Uppy, İspanya merkezli Quivertree-Media iş birliğinde Pegasus, Level, National, RwandAir, BermudAir, Cayman, ASL ve Bhutan’ın da aralarında bulunduğu 14 uluslararası havayolunun uçuş eğlence sistemlerine dahil edildi.

Uppy uygulaması sayesinde çocuklar, uçuş sırasında Türkçe, İngilizce, Portekizce ve İspanyolca dillerinde Uppy'nin eğitici oyunlarına, e-kitaplarına, çizgi filmlerine ve uyku meditasyonlarına erişebilecekler.

Türkiye'nin ilk yerli çizgi film karakteri Pepe'nin yaratıcısı ve Uppy'nin Kurucusu Ayşe Şule Bilgiç "Çabalarımız, dünya genelinde tüm çocukların bilişsel ve ruhsal gelişiminde adalet sağlanana kadar devam edecek. Yıllar içinde kurduğum hayallerle, çocuklara ve ebeveynlere söyleyecek çok şeyim var, bunları Uppy ile söylüyorum." dedi.

Uppy'nin CEO’su İbrahim Coşkuner ise "Amacımız, 2 yıl içinde dünya genelinde tüm ekranlar için çocuk modu olmaktır. 2-6 yaş arası bir çocuk ekranlara bakıyorsa, bu Uppy Çocuk Modu olacak. Telefonlar, tabletler, bilgisayarlar, uçak ekranları, araç içi eğlence sistemleri, televizyonlar. Uppy, tüm riskli ekranları güvenli ve faydalı hale getirecek." şeklinde konuştu

Düşyeri tarafından 5 yıllık çalışmanın ardından hayata geçirilen süper uygulama Uppy Hindistan'daki G20 Zirvesi'nde ‘Dünya'nın 2. En İyi Eğitim Teknoloji Şirketi’ olarak seçilmiş, Türkiye'de de önde gelen melek yatırımcılar ve VC'ler tarafından yatırım almıştı.

Uppy, Oyunlar, Kitaplar, Çizgi Filmler, YouTube Videoları, Uyku, Müzik ve Meditasyon gibi çeşitli içeriklerin bulunduğu Uppy 2-6 yaş arasındaki çocuklar için dijital dünyayı %100 güvenli hale getiriyor. Uygulama, içeriğinin ve eğitim modelinin merkezine yerleştirilmiş 5.000 kelimelik bir sözlük ile çocuklara eğlenceli bir şekilde yeni kelimeler öğreterek zekalarına ve bilişsel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Uppy ayrıca kelimeler aracılığıyla dünyanın en önemli sorunlarından biri olan "Sözcük Boşluğu"na da hitap ederek çocukların beyin gelişimine yardımcı oluyor.




Bu haber 371 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Sur Manşet Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI