Bugun...



HAMAS'a "terörist" diyen Chp'li Özgür Özel'e tepki!

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, soykırımcı siyonist işgal rejimine karşı direniş gösteren HAMAS'a terörist diyen Chp'li Özgür Özel'e sert tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 20:01

HAMAS'a

 

 

Soykırımcı israile karşı direnen HAMAS'a terörist diyen Chp'li Özgür Özel'e HÜDA PAR GİK Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu'ndan cevap gecikmedi.

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu, soykırımcı siyonist işgal rejimine karşı direniş gösteren HAMAS'a terörist diyen Chp'li Özel'e sert tepki göstererek; "Bu ifade ile Chp'nin siciline kara bir leke daha eklenmiştir." dedi.

Chp'li Özel'in Filistin halkının meşru temsilcisi HAMAS'a terörist deme bahtsızlığında bulunduğunu belirten HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu, "Direniş, sol ideolojiden olunca bunu devrim olarak görenler, Müslümanlara sadece ölümü yakıştırıyor ve direnen mücahitlere çok kolay 'terörist' yakıştırması yapıyorlar. Bu söylemi kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Filistin halkının HAMAS'ın öncülüğünde diğer direniş grupları ile beraber işgalcilere karşı mücadele ettiğini ifade eden Tanrıkulu, Özgür Özel'i kastederek; malum şahsın bu söylemiyle siyonist baronların ve emperyalistlerin diliyle konuştuğunu söyledi.

Gazze halkının oylarıyla seçilmiş olan HAMAS'ın meşru bir hükümet olduğunu anımsatan Tanrıkulu, direniş gruplarının Filistin halkının meşru temsilcisi ve Kuvay-ı Milliyesi olduğunu ifade etti.

"Filistin halkı, kıt imkânlarla bu soykırımcılara ve işgalcilere karşı mücadele veriyor"

Filistin halkının meşru bir direniş sergilediğini belirten Tanrıkulu, "siyonist işgalcinin Gazze'ye yönelik vahşi saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Dünyanın gözü önünde 5 aydır barbar ve canice cinayetler işleniyor, soykırım yapılıyor. 75 yıldır toprakları gasp edilen, temel insani hakları ellerinden alınan, hayat hakkı tanınmayan ve açık hava hapishanesinde açlığa mahkûm edilen Filistin halkı, kıt imkânlarla bu soykırımcılara ve işgalcilere karşı mücadele veriyor." dedi.

Direniş grupları Filistin halkının meşru temsilcisi ve Kuvay-ı Milliyesidir.

HAMAS'ın, gücünü Filistin halkından alan meşru bir hareket olduğunu anımsatan Tanrıkulu, "Filistin halkı HAMAS'ın öncülüğünde diğer direniş grupları ile beraber işgalcilere karşı mücadele vermektedir. Direniş grupları Filistin halkının meşru temsilcisi ve Kuvay-ı Milliyesidir. Gazze'de yaşanan vahşete karşı dünyanın dört bir tarafından farklı dil ve inançta insanlar, vicdanlarının sesine kulak vermiş, bu zulme karşı durmuş ve küresel intifadanın bir parçası olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

"Bu söylemi kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz"

HAMAS'a terörist diyen Chp'li Özgür Özel'i sert dille kınayan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Şeyhmus Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Ancak kuruluşundan günümüze, halkımızın inanç değerlerinin sürekli karşısında durmuş, yaşanan sıkıntı ve acıların asıl müsebbibi Chp'nin geçici genel başkanı …ismini anmaya da değmez, Filistin halkının meşru temsilcisi HAMAS'a terörist deme bahtsızlığında bulunmuştur. Bu ifade ile Chp'nin siciline kara bir leke daha eklenmiştir. Direniş, sol ideolojiden olunca bunu devrim olarak görenler, Müslümanlara sadece ölümü yakıştırıyor ve direnen mücahitlere çok kolay 'terörist' yakıştırması yapıyorlar. Bu söylemi kabul etmiyoruz ve şiddetle kınıyoruz… Malum şahıs, bu söylemiyle siyonist baronların ve emperyalistlerin diliyle konuşmaktadır. Darbelerle bugüne kadar gelebilmiş, akamete uğrayan 15 Temmuz darbe girişimiyle hayalleri kursağında kalmış, ne kadar terör örgütü varsa 'Arka bahçe' olarak bilmiş ve kullanmış, oy uğruna terör örgütlerine selam çakmayı sürdürmüş zararlı bir cemiyet haline gelen bir zihniyetten başka ne beklenir ki!"

 




Bu haber 571 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI