Bugun...



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan memleketi Mardin'de konuştu

Mardin'de bir dizi temaslarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, valilikte açıklamalarda bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 26-06-2023 18:49

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan memleketi Mardin'de konuştu

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, havalimanında Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri Muhammed Adak ve diğer protokol heyeti tarafından karşılandı. 

Mardin Valiliğinde basın ile bir araya gelen Bakan Işıkhan, Mardin’de yaptıkları ve yapacakları çalışmaları aktardı. 

Mardin’de çok önemli, sosyal ve ekonomik reformlar gerçekleştirdiklerini ifade eden Işıkhan, hükümetin göreve geldiği 2002’den bugüne kadar ilimize gerçekleştirilen yatırım miktarının 96 Milyar lirayı aştığını belirtti. 

Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirmek ve ülkemizi hak ettiği konuma ulaştırmak için yine hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bugüne kadar çalışmalarımızı tamamen hak temelli ve insan odaklı bir bakış açısıyla yürütüp, bütün vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için politikalarımızı en etkili şekilde hayata geçirdik. Hem çalışanlarımızı koruyacak iyileştirmeler yaptık hem de çalışma hayatımızın temel birçok sorununu çözdük. Çalışma barışını, yatırım-üretim-istihdam hedeflerimiz çerçevesinde sağlamanın gayreti içerisinde olduk." dedi. 

Yeni belirlenen Asgari ücret hakkında değinen Işıkhan, "Sn. Cumhurbaşkanımızın destekleri ve Asgari Ücret Tespit Komisyonumuzun uzlaşmasıyla yeni ücreti yüzde 34 artış ile net 11 bin 402 lira ’ya çıkardık. 2022 yılı ikinci yarısına göre yüzde 107 oranında artış gerçekleştirmiş olduk. 2002’den 2023’e; nominal olarak 61 kat, reel olarak ise yaklaşık yüzde 312 artış sağlamış olduk. 400 TL olan asgari ücret desteğimizi önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz. Bir kez de buradan tüm milletimize ve çalışanlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Enflasyon oranının oldukça üzerinde bir refah payıyla, emeği, enflasyona ezdirmeme kararlılığımızı bir kez daha göstermiş olduk. Şartlar ne olursa olsun, sosyal devlet anlayışımıza yakışır bir duruşla milletimizin yanında olduğumuzu ifade etmiş olduk. Bizler bu sorumlulukla uyguladığımız sosyal politikalarla asgari ücretli çalışanlarımız başta olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olmaya, onların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla bütün illerimizi, her alanda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla güçlendirdik, güçlendirmeye de devam ediyoruz." ifadelerini aktardı. 

"2002’den bugüne kadar Mardin'de gerçekleştirilen yatırım miktarı 96 Milyar lirayı aşmış durumda" 

Sosyal güvenlik sistemini iyileştirerek nüfusun refah seviyesini yükselttiklerine dikkat çeken Işıkhan ayrıca Mardin’de yaptıkları-yapacakları çalışma ve yatırımları aktararak, "Sosyal güvenlik sistemimizi iyileştirerek yapısal bir reformla tek şemsiye altında nüfusumuzun yüzde 99’unu kapsayacak bir hale getirdik. Hükümetimizin millete hizmet anlayışıyla tüm illerimizde olduğu gibi Mardin’de de çok önemli, sosyal ve ekonomik reformlar gerçekleştirdik. Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi en iyi Mardin bilir. Bu değişimin en yakın şahitleri sizlersiniz. Mardin’in son 21 yılda geçirdiği değişim ve dönüşüm bunun en net göstergesidir. Sn. Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği hâlihazırdaki petrol arama çalışmalarımız Mardin’de de hızlanmış durumda. Yine doğalgaz altyapımız Ömerli, Dargeçit, Midyat, Savur ve Mazıdağı ilçelerimizi kapsayacak şekilde gelişmeye devam ediyor. Hükümetimizin göreve geldiği 2002’den bugüne kadar ilimize gerçekleştirilen yatırım miktarı 96 Milyar lirayı aşmış durumda. Bu miktarın yaklaşık 4 Milyar lira çalışma hayatına yönelik Bakanlığımız eliyle yaptığımız yatırımlardır. Sosyal devlet güçlü millet anlayışıyla, şehrimizin aktif sigortalı sayısını 46 binden, yaklaşık 190 bine çıkararak 20 yılda yüzde 305 oranında bir artış gerçekleştirdik.  Sadece geçtiğimiz yıl (2022) 5 bin 585 kişiyi işe yerleştirdik. Mardinli kardeşlerimizin çalışma hayatı ve istihdamda nitelik kazanarak daha kolay yer edinebilmesi için düzenlediğimiz Aktif İşgücü Programlarından, 2002’den bugüne 42 bini aşkın (42 bin 653) vatandaşımız yararlandı. İlimizde (2002 yılından) bugüne kadar yaklaşık 9 bini aşkın (9 bin 202) işyerine, 3,2 milyar TL’yi aşkın istihdam teşvik ödemesi yaptık." şeklinde belirtti. 




Bu haber 599 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI