Bugun...



İlahiyatçı-Yazar Faruk Beşer Hoca vefat etti

İslam Hukukçusu İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer, tedavi gördüğü hastanede Hakkın rahmetine kavuştu.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2024 12:48

İlahiyatçı-Yazar Faruk Beşer Hoca vefat etti

 

 

Yeni Şafak yazarlarından İslam hukukçusu İlahiyatçı-Yazar Prof. Dr. Faruk Beşer, beynine pıhtı atması sebebiyle sol tarafına inme sonucu felç geçirmişti. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde entübe edilen Beşer, vefat etti.

Beşer'in vefatını ailesi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sosyal medya X platformu üzerinden yapılan paylaşımda, "Faruk Beşer vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nden (Kartepe/Kocaeli) kaldırılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Faruk Beşer kimdir?

İlkokulu Trabzon'da okuyan Beşer, ortaokulu İzmit İmamHatip Okulu'nda, liseyi de Yozgat İmam Hatip Lisesi'nde okuyup, 1972'de mezun oldu. Daha sonra Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi'ni kazanıp, 1978 senesinde mezun oldu. Mezun olduğu Fakültede İslam Hukuku dalında "İslâm'da Sosyal Güvenlik" adlı teziyle 1985'te doktor oldu. Beşer, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak sekiz yıl muhtelif görevlerde bulundu. Ardından İSAV ilmi sekreterliğinde çalışan Beşer, İlmi Araştırmalar Merkezi'nde 1986-1993 senelerinde kurucu müdür olarak çalıştı. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'ne öğretim üyesi olarak gitti ve orada 1993-1994 yıllarında iki sömestr Mukayeseli İslam Hukuku ve İslam Milletler Hukuku dersleri okuttu.

Oradan döndükten sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak dahil oldu. 12 Ekim 1994 tarihinde İslam Hukuku Anabilim dalından doçent, 2000 yılında da profesör oldu. Bu fakültede iki yıl dekan yardımcılığı yaptı. University of Pittsburgh'un daveti ile Visiting Professor olarak ABD'ye gitti ve burada 1999-2000 yılları arasında altı ay araştırmalarda bulundu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı ve öğretim üyesi olarak çalıştı. Faruk Beşer Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli oldu. Evli 4 çocuk babasıdır.

 




Bu haber 653 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI