Bugun...



Bakan Şimşek: ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD'de gerçekleştirdiği toplantıları değerlendirdi.

facebook-paylas
Tarih: 19-10-2025 19:05

Bakan Şimşek: ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk

 

 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Şimşek, "Dünya Bankası ve IMF yıllık toplantıları ile G20 Maliye Bakanları toplantısına katıldığımız ABD’de son derece verimli temaslarda bulunduk." dedi. 

Yatırım bankalarının düzenlediği geniş katılımlı toplantılarda yatırımcılarla bir araya geldiklerini belirten Şimşek, Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını, programlarındaki somut ilerlemeleri ve güçlü yatırım potansiyelini paylaştıklarını kaydetti.

Şimşek, şunları bildirdi:

"Ayrıca birçok mevkidaşımla ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesi, ticaret ve yatırımların artırılması konularında ikili görüşmeler yaptık. Çok taraflı kalkınma bankalarının üst düzey yöneticileriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla ve düşünce kuruluşlarıyla da görüş alışverişinde bulunduk.

Türkiye ekonomisine duyulan güven ve artan ilgiyi memnuniyetle gözlemliyoruz." 




Bu haber 602 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI