Bugun...



Şanlıurfa’da Hiperbarik oksijen tedavisi verilecek

Özel bir oksijen terapi tekniği olan Hiperbarik oksijen tedavisi Şanlıurfa'da verilmeye başlanılacak.

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 00:01

Şanlıurfa’da Hiperbarik oksijen tedavisi verilecek

Hiperbarik oksijen tedavisi özel bir oksijen terapisi tekniğidir. Bu tedavi yönteminde saf oksijen bulunan basıncı ayarlanmış özel odalarda hastalar solunum gerçekleştirirler. Hiperbarik odalar içerisindeki basınç normal hava basıncına göre 3-4 kat daha yoğun olarak ayarlanır. Oluşturulan basınç farkı sayesinde kişiler bu özel odalarda vücut dokularına daha fazla oksijen ulaştırabilir.

Hiperbarik oksijen tedavisi çeşitli yaraların iyileştirilmesinde, ciddi seyirli enfeksiyonlarda ya da vurgun gibi hava embolisine bağlı gerçekleşen olgularda oldukça etkili bir tedavi yöntemi olarak kullanılabilir.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Abdullah Solmaz, hizmet başkanları ile birlikte Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kurulumu tamamlanan Hiperbarik Oksijen Tedavi merkezinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz yaptığı açıklamada, "Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'Hiperbarik' ünitesinde bulunmaktayız. Bu ünitemiz daha önceki Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Gülüm bey’in katkılarıyla destekleriyle bu aşamaya kadar geldi. Şu an açılma aşamasına gelmiş durumdayız. Bakanlığımız tarafından ilimize bu hafta Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Özge yeşilgül ün ataması yapıldı. Yaklaşık 10-15 gün içerisinde Şanlıurfa ilimizde hiperbarik oksijen tedavisi uygulanmaya başlayacaktır. karbonmonoksit zehirlenmesi ve diyabetik yaraların tedavisi, görme kaybı ve ani işitme kaybı olan vatandaşlarımız bu hizmetten faydalanarak sağlıklarına kavuşacaklarını düşünüyoruz." dedi.

Su Altı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Uzmanlığına atanan Dr. Özge Yeşilgül ise Hiperbarik oksijen tedavisiyle ilgili bilgi verdi.

Yeşilgül, "Şanlıurfa da bir ilk gerçekleşecek. Hiperbarik oksijen tedavi merkezi hazırlık aşamasında sona yaklaşıyoruz. Artık hastalarımıza tedavi vermeye çok yakında başlamış olacağız. Ani görme kaybı, ani işitme kaybı, karbonmonoksit zehirlenmeleri onun dışında çoğunlukla hastalarımız diyabetik enfeksiyonları olanlardan oluşuyor. Bu hasta grubu rahatlıkla artık Hiperbarik oksijen tedavisi alabilecekler." diye konuştu.




Bu haber 659 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI