Bugun...



ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI´NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

facebook-paylas
Tarih: 23-04-2024 17:52

ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI´NIN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

 

 

Kutlama programı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali’nin Anıt Park´ta bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı.

Ardından Valimiz Sayın Ali İhsan Su, Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali ve beraberindeki minik ziyaretçilerini kabul etti. Ziyarette Vali Su minik öğrencilerimizle yakından ilgilendi.

Valilik önünde gerçekleşen kutlama programına, İl Valimiz Sayın Ali İhsanSu, ilimizin üst düzey yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali, İl ve ilçe milli eğitim Müdürlüklerinin yöneticileri, kurum müdürleri, öğrenciler ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama programı Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf TEKİN’in mesajının okunmasıyla devam etti.

Daha sonra kutlamada bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Murat Küçükali; Tarih boyunca hiçbir esareti kabul etmemiş Türk'ü, Kürdü, Laz'ı, Çerkez'i, Zaza'sı, Tatar'ı Arapı, Türkmen'i bir araya gelip bir olmuş "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyerek 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisini açtığını, bağımsızlığımızın ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Küçükali: "Geçmişten geleceğe uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, 104 yıldır olduğu gibi ilelebet milli irademizin, demokrasimizi ve bağımsızlığımızın teminatı olmaya devam edecek" diyen Küçükali, "Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilmesi milletimizin, çocuklarımıza olan inancının ve duyduğu güvenin bir sembolü olmuştur" dedi.

Sur-Cemil Özgür İlkokulu öğrencisi Ahmet Arif Arpa tarafından Çocuk Bayramı  adlı şiirin okunmasının ardından, Kayapınar Afacanlar Anaokulu Öğrencileri gösterilerini sergiledi.

Kutlamalarda; Tarih Yazan Çocuklar projesi kapsamında çocuklarımız tarafından Osmanlı Devleti’nin 7. Padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve dünya şampiyonu Türk halterci Naim Süleymanoğlu canlandırıldı.

Kayapınar-Hantepe Eğitim Şehitleri İlkokulu öğrencisi Ada Cevahirli tarafından Çayeli ve Delalım adlı türküler seslendirildi.

Yenişehir-Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu öğrencisi Hayat Defne Özçelik tarafından Atatürk Çocuk Olmuş adlı şiir okundu.

Sur-Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileri Halk Oyunları gösterilerinin ardından okullarda düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin Valimiz Sayın Ali İhsan Su tarafından verilmesiyle kutlama programı sona erdi.




Bu haber 372 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI